Alexandru Tomescu va susţine un recital, joi, la Mihăileni, pentru înfiinţarea Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase "George Enescu"!

Alexandru Tomescu va susţine un recital, joi, la Mihăileni, pentru înfiinţarea Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase "George Enescu"!
Turneul Internațional Stradivarius – EXPERIENCE 2.0 – 2016, aflat la a noua ediţie, aduce o componentă inovativă muzicii clasice. Sunetele perfecțiunii viorii Stradivarius Elder-Voicu se vor auzi in zidurile bătrânelor catedrale într-un recital de vioară solo interpretat de Violonistului Alexandru Tomescu,  abordând un repertoriu dificil și foarte îndrăzneț, cu lucrări marcante de secol XX, creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip, susținut de o serie de proiecții video a picturilor în nisip (sand-art) create de artista Ana Munteanu.  

Pe data de 2 iunie, Turneul Internațional Stradivarius - EXPERIENCE  2.0 ajunge în judeţul Botoşani, la Mihăileni, unde Alexandru Tomescu va sustine, la ora 12.00, un recital la Casa "George Enescu".


În această seară, 1 iunie, la Suceava, Alexandru Tomescu va susţine un concert alături de pictoriţa Ana Munteanu, din Republica Moldova, cea care va prezenta publicului pictura în nisip (sand-art), începând cu ora 20.00, la Catedrala Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk"

În acest an, Turneul Internațional Stradivarius - EXPERIENCE  2.0 - este dedicat construirii Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase - "George Enescu" - Mihăileni, locul copilăriei marelui compozitor. Acest Centru Cultural va permite accesul tinerilor din comunitatea locală la educație culturală, arte frumoase și bun gust și are scopul de a sprijini din timp, în mod eficient, viitoarele talente ale României.

"Ne propunem colectarea de fonduri în cadrul Turneului pentru a ajuta la constructia unui centru cultural care să poată fi folosit în crearea de evenimente culturale și educaționale internaționale", spune Alexandru Tomescu.

Proiectul este posibil cu sprijinul PARTENERULUI PRINCIPAL BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE; SPONSORILOR  ENEL, PHILIP MORRIS TRADING, SILVA, ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII, APA NOVA VEOLIA, ROTARY Romania si Republica Moldova, în parteneriat cu MERCEDES-BENZ – mașina oficială a Turneului, SECURITAS – Partener exclusiv de securitate, ANGELLI, F64, CO-PRODUCĂTORI TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, RADIO ROMÂNIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN – parteneri media Trustul ADEVĂRUL, DILEMA VECHE, FORBES, OBSERVATORUL CULTURAL, PHOENIX MEDIA, Rfi, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ, ORDINULUI ARHITECȚILOR ȘI FUNDAȚIA PRO PATRIMONIO – parteneri și studenții voluntari, din cadrul Institutului de Arhitectură.

Organizatori: Fundația "REMEMBER ENESCU" și Asociația Culturală BrandYOU-UP

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
19

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...