Părăsit de prieten într-un moment dificil, un botoșănean grav bolnav luptă pentru viața lui

Părăsit de prieten într-un moment dificil, un botoșănean grav bolnav luptă pentru viața lui

Macsim Nicolae este un tânăr de 36 ani din Botoșani care suferă de scleroză multiplă, o boală incurabilă care îi răpește încet dreptul la viață. Tânărul se confruntă cu o formă agresivă a bolii ce i-a furat treptat vocea, auzul, mersul, prietenii și viața. Pe lângă toate aceste aspecte ce îi pun serios sănătatea în primejdie, Nicolae se află în situația disperată de a-și pierde și locuința și asta din cauza faptului că garsoniera în care locuiește urmează să fie vândută.

„Dragi prieteni, începem o strângere de fonduri pentru un tânăr, Macsim Nicolae, în vârstă de 36 de ani ce suferă de SCLEROZĂ MULTIPLĂ, o boală incurabilă și in timp, invalidantă. Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central, caracterizată prin senzație de slăbiciune a organismului, pierderi senzoriele (auz, văz) și incapacitatea de a controla mișcările musculare. Scleroza multiplă afectează persoana bolnavă din toate punctele de vedere: medical, social, personal și profesional. În cazul lui Nicolae, el se confruntă cu o formă agresivă ce i-a furat viața, prietenii, posibilitatea de a-și întemeia o familie…vocea, auzul, mersul..treptat, tot ce înseamnă viață! Iar cum un necaz nu vine niciodată singur, garsoniera în care locuiește urmează să fie vândută iar dacă nu își găsește un alt loc de locuit…ar putea să ajungă în stradă! Haide-ți să ajutăm un tânăr greu încercat să facă față bolii și cheltuielilor imense aferente afecțiunii sale!”, au precizat reprezentanții Asociației „Speranța pentru România”.

Povestea cumplită de viață a lui Nicolae a început în anul 2009 când tânărul a făcut nevrită optică și și-a pierdut parțial văzul. Nu a urmat mult timp și Nicolae s-a trazeit în imposibilitatea de a mai merge, fiind paralizat pe partea dreaptă. De atunci a fost diagnosticat cu scleroză multiplă iar cursul vieții sale a luat o întorsătură dureroasă. Nu a mai putut merge, nu s-a mai putut hrăni și abia reușea să mai aibă grijă de viața lui.

Prietenii au început să-l evite iar situația lui financiară devenea din ce în ce mai precară din cauza faptului că nu mai putea munci. Fără un tratament adecvat și fără ajutor din partea semenilor, viitorul lui Nicolae s-ar spulbera. Tânărul are nevoie de aproximativ 4.000 de euro, bani necesari pentru acoperirea cheltuielilor personale lunare aferente bolii și pentru procurarea medicamentelor necesare.

Iată și povestea de viață a lui Nicole Macsim

„Totul a început în anul 2009, când subit, am făcut nevrită optică, mai exact mi-am pierdut pațial văzul. După câteva luni de zile, m-am trezit într-o dimineață că nu mai pot merge, cel puțin nu îmi mai simțeam piciorul drept apoi la nici un an de zile mi-a paralizat toată partea dreaptă: nu mai reușeam să mă hrănesc, iar mersul era grav afectat. Am fost diagnosticat cu scleroză multiplă iar de atunci calvarul meu a început. Mi-am pierdut o mare parte din prieteni, cu moralul eram la pământ, trăiesc și acum de pe o zi pe alta și simt că nu voi mai reuși să îmi întemeiez o familie.

Nu reușesc momentan să am grijă de mine, cum aș putea să mă îngrijez și de o familie. Din 2017 sunt pensionat pe caz de boală cu grad accentuat dar am făcut o cerere care să îmi permit să trec la gradul 3 de boală, pentru a putea munci 4 ore pe zi deoarece financiar eram la pământ. Dar starea mea s-a agravat, uneori nu reușesc să articulez cuvintele, obosesc foarte repede, nu am echilibru și uneori sunt nevoit să stau la pat. Nu am nici un sprijin, am ajuns să fac împrumuturi pe la cunoștințe pentru a supraviețui iar acum toți aceștia mă evită…îmi văd neputința și probabil nu mai au nici ei cu ce să mă ajute.

Am medicamente indispensabile, ce m-ar ajuta enorm la recuperarea și menținerea sănătății sistemului nervos, vitamine și minerale dar deoarece nu îmi permit să le achiziționez lunar, am renunțat la ele. Vă mulțumesc, dacă a-ți ajuns să îmi citiți povestea până aici și vă rog să mă ajutați să fac față tuturor acestor greutăți din viața mea, fără un tratament adecvat, corpul meu ar putea ceda în orice clipă…de asemenea, dacă cunoașteți sau dețineți o locuință modestă de închiriat în Botoșani, mă puteți contacta la numărul meu de telefon, atașat la informații. Nu am pe nimeni care să mă ajute și îmi este teamă că voi ajunge în stradă! Te rog, ajută-mă!”, este mesajul transmis de Macsim Nicolae.

Donații se pot face în contul său personal, deshis la Garanti Bank Botoșani -  RO25 UGBI 0000 2220 1258 5RON (Nicolae Macsim)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Târg caritabil organizat la Botoșani pentru o fetiță grav bolnavă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
451

În zilele de 10-11 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00-18.00, se va organiza un târg caritabil desfășurat în aer liber pe Pietonalul Unirii, în zona Cinema –...

O boală cumplită răpește visurile unei tinere din Botoșani

Vineri, 18 Septembrie 2020
4628

Nicoleta Roca este o tânără de 32 ani din Botoșani care a fost diagnosticată cu hernie de disc stadiu avansat, iar riscul de a rămâne paralizată și de a-și pierde funcțiile cerebr...

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Vineri, 18 Septembrie 2020
836

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care prim...