Singură pe lume la 80 de ani, o femeie bolnavă trăiește doar cu 375 lei/lună

Singură pe lume la 80 de ani, o femeie bolnavă trăiește doar cu 375 lei/lună

Singură pe lume și bolnavă, o bătrână de 80 de ani din comuna Hilișeu-Horia, satul Hilișeu-Cloșca, își duce bătrânețea fără să cunoască mângâierea unui copil sau vorba bună a unei rude.

Născută cu un handicap locomotor, bunica Răuță Eleonora are mâna și piciorul stâng paralizate și încearcă din răsputeri să supraviețuiască cu o pensie de handicap în valoare de 375 lei/lună. Bani insuficienți pentru nevoile bunicii care, pe lângă tratamentul necesar bolii pe care o are, ar trebui să-și procure și hrana de zi cu zi. Noroc de cele două căprițe pe care le crește pentru a-i asigura o porție de lapte. Apropierea iernii o înspăimântă pe biata femeie aflată în incapacitatea financiară de a-și procura lemne, sursa de încălzire necesară pe perioada sezonului rece. Trăiește în singura avuție rămasă de la mama ei, o căsuță dărăpănată care nu îi oferă condițiile necesare unui trai decent. Noroc de oamenii binevoitori din sat care îi mai aduc mâncare și încearcă să o ajute în măsura posibilităților fiecăruia.

De povestea sa a aflat  Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației Grup Civic Botoșani, care speră că va reuși să construiască un adăpost pentru biata femeie, pentru a-și duce ultimii ani de viață în condiții decente.

“Astăzi m-am convins încă o dată de cât de dureroase şi adevărate sunt cuvintele „bătrâneţe, haine grele”. La rugămintea unui domn, am ajuns în comuna Hilişeu – Horia, satul Hilişeu - Closca, unde am descoperit povestea tristă a unei bunici în vârstă de 80 de ani care, din păcate, nu are copii şi nici soţ care să îi fie aproape, acum, la bătrânețe. Bunica, Răuță Eleonora, supraviețuiește doar cu o pensie de handicap de 375 de lei. Deşi are o vârstă înaintată, ea creşte două căpriţe pentru a avea măcar lapte în alimentaţia zilnică.

Bunica s-a născut cu un handicap locomotor, mâna și piciorul stâng fiind paralizate. Acum, la bătrânețe, când şi puterile au lăsat-o, bunica se află în pragul disperării. Căsuţa, moștenire de la mama ei, stă să se dărâme, iar spaima ei este accentuată de apropierea sezonului rece. Ea supravieţuieşte datorită oamenilor cu suflet mare care îi mai trec pragul cu un blid cu mâncare. Acum nu își dorește nimic altceva decât o cămăruţă unde să locuiască pentru a trece cu bine peste iarnă.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor să-i împlinim această mare dorinţă. Ne dorim enorm de mult să îi construim o cămăruţă bunicii pentru a-și trăi zilele câte îi mai sunt lăsate de Dumnezeu pe acest pământ în condiţii normale şi în liniște”, este povestea de viață a Eleonorei Răuță relatată de Daniel Câșlariu.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.Cu specificația Eleonora. Mai multe detalii la 0759 362 916.https://www.paypal.com/paypalme/Asociatiagrupcivic

 

Spune-ne opinia ta