Femeia din Vorniceni, nenorocită pe viața de cruzimea soțului ei, are acum o nouă speranță

Femeia din Vorniceni, nenorocită pe viața de cruzimea soțului ei, are acum o nouă speranță

Livanu Luminița Elena, în vârstă de 34 de ani, din comuna Vorniceni, trăiește poate cele mai fericite zile din viața ei. Biata mama a îndurat ani la rând bătăile soțului ei, lăsând-o imobilizată la pat și răpindu-i tinerețea și bucuria de a trăi fericită lângă copiii ei.

Cu ajutorul Asociației „Grup Civic” Botoșani dar și a numeroșilor voluntari care s-au oferit să o ajute impresionați de soarta ei, Luminița are acum parte cel puțin de condiții de viața prielnice. Femeia are acum o cameră reamenajată în care poate trăi liniștită, frigider, aragaz, sobă, pat, mașină de spălat, geamuri noi, ușă termopan, alimente și pampers iar acest lucru a fost posibil oamenilor cu suflet mare care au rămas impresionați de soarta sa.

„Încă o data, cu ajutorul lui Dumnezeu, Asociația Grup Civic Botoșani, împreună cu dumneavoastră, oamenii frumoși care ați donat din puţinul vostru, am reușit să îndeplinim visul unei mama dărâmat de soartă. Țin să mulțumesc frumos tuturor celor care au ajuns personal la Luminița și au avut bună plăcere să o ajute cu câte ceva. Cu ajutorul dumneavoastră am reușit să îi reconstruim o cameră complet și să îi luăm un frigider, aragaz, sobă, pat, mașină de spălat, geamuri,ușă termopan,pampers și alimente. Mulțumim de asemenea domnului Primar și șefului de post din comună care în fiecare seara după ora 5 când își terminau activitatea mergeau să muncească la camera Luminiței. În perioada următoare sperăm că vom reuși să o ducem la spital pentru investigații. Încă o data împreună am reușit să schimbăm soarta unei ființe care din păcate are o soartă tragică. Va mulțumesc”, este mesajul transmis de Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociație Grup Civic Botoșani.

Iată și povestea de viață a Luminiței Livanu prezentată de Daniel Câșlariu:

„Astăzi am ajuns în comuna Vorniceni, unde am găsit o tânără cu o poveste tragică de viață, o tânără care poate să spună că s-a născut a doua oară. Livanu Luminița Elena are 34 de ani și, din păcate, este imobilizată la pat din cauza fostului soţ care, în urmă cu un an, aflat în stare de ebrietate, a lovit-o cu un fier în cap lăsând-o într-o baltă de sânge. În timpul căsniciei a avut parte doar de bătaie şi muncă la câmp. Era luată de lângă copii și forţată să lucreze la câmp, iar copiii rămâneau acasă singuri și flamanzi.

În cele din urmă, copiii au fost luați de către stat, iar mama a rămas singură să îndure bătăile încasate zilnic. Într-una din zile, soţul ei, aflat sub influenta alcoolului, a întrecut orice măsură și a lovit-o în cap cu un metal dur, lăsând-o într-o baltă de sânge, fără a suna după ajutor. După câteva zile, alertaţi de strigătele ei, vecinii au sunat la ambulanţă şi a fost transportată la spital, dar starea ei de sănătate era din ce în ce mai rea.

După câteva săptămâni, Luminița a rămas paralizată, fără a mai putea vorbi măcar. La un moment dat, doctorii l-au chemat pe fratele ei mai mare să o ia acasă, că mai are maxim două săptămâni de trăit.

A adus-o la casa părintească, iar fratele s-a văzut nevoit sa o îngrijească pe sora mai mică, care nu vorbea şi era nevoită să stea în pampers. Un ultim miracol s-a întâmplat şi, după câteva săptămâni, petrecute acasă, Luminița a început uşor - uşor să vorbească, ba mai mult, să îşi miște picioarele.

Din păcate, fratelui mai mare îi este foarte greu să o îngrijească pe sora mai mică, să o spele, să o schimbe și să o hrănească pentru că nu are condițiile necesare pentru ca el munceşte cu ziua prin sat. Cei doi fraţi stau într-o casă care stă să se dărâme.

Ar fi multe de spus despre aceasta biată fiinţă, care la doar 34 de ani trece prin calvarul vieţii ei, dar mai multe sunt de făcut. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor pentru că ne dorim să îi facem o cameră Luminiței şi să îi schimbăm soba. De asemenea, dacă puteți și aveți posibilitatea, ne dorim să cumpărăm pampers mărimea M, alimente, un aragaz, un frigider și o maşină de spălat semiautomată. Dacă și dumneavoastră doriți să donați din puținul vostru o puteți face aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația LUMINIȚA https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic

Asociatia GRUP CIVIC Botosani

#SAFIMMAIBUNI

Detalii la 0759 362 916”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în acest weekend

Vineri, 7 Mai 2021
227

Weekendul începe mohorât, vântos și rece, însă ziua de duminică ne va aduce soare din plin.Sâmbătă, 8 maiPloile continuă în noaptea de vineri spre s&a...

Toți elevii botoșăneni se reîntorc, de luni, la școală. Alte 40 de unități de învățământ din județ rămân în scenariul „galben”

Vineri, 7 Mai 2021
515

Începând de luni, 10 mai 2021, toți elevii din municipiul Botoșani se întorc fizic la școală, după 7 luni în care au fost nevoiți să studieze online, cu precădere cei d...

180 de persoane vaccinate antiCovid-19, până la ora 18:00

Vineri, 7 Mai 2021
340

Cu doar două ore înainte de închiderea centrului de vaccinare deschis în Parcul de Agrement „Cornișa” din Botoșani, 180 de botoșăneni au optat să se vaccineze ...