Doi copii de „aur” dintr-o localitate din Botoșani sunt condamnați la o sărăcie cruntă

Doi copii de „aur” dintr-o localitate din Botoșani sunt condamnați la o sărăcie cruntă

Povestea familiei Apostol din localitatea Saucenița, din comuna Văculești, județul Botoșani, pare a fi desprinsă dintr-un film dramatic al cărui final fericit depinde doar de ajutorul semenilor. În urma unui divorț, mama a fost nevoită să crească singură și să ofere o educație exemplară copiilor ei. 

Deși mama rămăsese fără un acoperiș deasupra capului și ducându-și zilele cu greu, în sprijinul ei a venit un consătean care i-a oferit un adăpost provizoriu. Casa oferită stă să cadă pe ei, iar lipsurile sunt mari. Cu toate acestea, femeia le oferă copiilor ei o educație aleasă.

Așa se face că Denisa, fetița de 11 ani, în ciuda greutăților, este un exemplu pentru mulți copii. Ea învață foarte bine câștigând numeroase medalii la diferite concursuri. Fratele ei, Andrei, a rămas capul familiei și este cel care are grijă de sora sa când mama lor este plecată la muncă. Este un copil exemplar, conștient de faptul că doar învățătura îi va scoate din necaz. Andrei este elev în clasa a IX a la Seminarul Teologic “Sfântul Gheorghe”, iar pasiunea sa pentru limba greacă i-a adus cel mai mare punctaj la Olimpiadă.

Povestea lor tristă de viață a fost descoperită de Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic Botoșani, care l-a impresionat până la lacrimi, donându-le 5000 lei în scopul achiziționării unui teren, unde să fie ridicată o casă pentru acești doi copii de „aur”. Cea mai mare dorință a Denisei este să aibă o tabletă pentru a putea să participe la lecțiile online, iar Andrei, pentru că este pasionat de lectură, își dorește o bibliotecă cu cărți de literatură universală și bisericești.

Iată și povestea celor doi elevi premianți, relatată de Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic” din Botoșani:

După şapte luni şi foarte multe proiecte umanitare în care m-am implicat, pot să spun că după ce am aflat povestea acestor suflete minunate nu am putut să îmi stăpânesc lacrimile.

Este de necrezut ce soartă au unii copii care de fapt ei merită de la viaţă mult mai multe. În urma divorţului, mama a rămas singură cu cei doi copii, fiind nevoită să locuiască într-o casă, alături de alți membri ai familiei. Marea bogăţie sunt sufletele lor curate, bunătatea, credinţa că în cele din urmă vor învinge, dar şi numeroasele medalii şi diplome obţinute de cei doi fraţi.

Denisa are 11 ani şi este un copil exemplu. Ea învaţă foarte bine fiind prima pe clasă şi, mai ales, câștigătoare a mai multor medalii la diverse concursuri.

Andrei este capul familiei şi cel care are grijă de surioara mai mică, atunci când mama este plecată la muncă. El este un exemplu din toate punctele de vedere și întotdeauna i-a plăcut să învețe și să fie cel mai bun. El a intrat în clasa a IX-a la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” şi este primul pe clasă. A avut ambiția să participe la Olimpia de Limba Greacă şi, după doar două luni de studiu, a luat cel mai mare punctaj. Ar fi multe de spus despre acești copii frumoși și educaţi. Cum soarta nu se simte niciodată obligată nici în cazul lor nu a fost prea darnică. În decursul anilor au fost nevoiți să se mute, ei neavând un cuib al lor unde să trăiască şi să se bucure de copilărie. Dorinţa cea mai mare a copiilor este să aibă o casă cât de mică. Cea mai mare dorinţă a fetiţei este să aibă o tabletă pentru a putea să participe la orele online. Laptopul cel vechi îl folosește fratele mai mare „pentru că el are mai multe de învăţat”. Andrei visează să aibă o bibliotecă a lui, cu literatură universală şi cărţi bisericeşti, pentru că îi place foarte mult să citească.

Aceşti copii trebuie ajutaţi să zboare, pentru ca visurile lor şi determinarea lor de a se realiza prin propriile forţe, prin multă învăţătură şi seriozitate, să nu fie zădărnicite de situaţia materială. De aceea, pentru rezultatele deosebite pe care le au la şcoală”, relatează Câșlariu.

DONAŢIA DUMNEAVOASTRĂ FACE DIFERENȚA:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22 cu specificația CAMPIONII.

https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic

(Anca SAVEL)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
1

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
88

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
176

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...