PROFESORUL AUREL DORCU A TRECUT IN NEFIINTA!

PROFESORUL AUREL DORCU A TRECUT IN NEFIINTA!

 AUREL DORCU  

Vineri dimineata, distinsul Profesor Aurel Dorcu s-a sfarsit din viata pamanteasca, dupa ani de suferinta, ultima perioada fiindu-i extrem de chinuitoare.

Colaborator al publicatiei Stiri Botosani din prima zi a aparitiei noastre, Profesorul Aurel Dorcu ne-a incantat, pe noi si pe cititorii nostri, cu numeroase articole de inalta tinuta si de o laborioasa documentare.

Erudit, calauzit de o rara inteligenta si o stralucita simtire artistica, Aurel Dorcu a influentat in ultimii 50 de ani sute, mii de botosaneni.

La catedra Liceului A.T.Laurian, in salile Muzeului Judetean, in pagini de carti sau de ziare, Profesorul Aurel Dorcu si-a marturisit crezul si iubirea fata de tot ce inseamna arta si frumos.

Trecut prin anii de cumplita urgie din prima jumatate a secolului XX, Aurel Dorcu a trait anii 40-50 cu rabdarea si intelegerea care l-au caracterizat mereu.

Fiu al unui subofiter concentrat in cadrul unitatii militare de infanterie din Botosani, a plecat odata cu regimentul care tocmai fusese repartizat, prin 1944, in satul Brastavat, din fostul judet Romanati. Vremuri grele, de rastriste, foamete si nesiguranta.

Refugiul a durat pana la sfarsitul verii 1945. Intoarcerea la Botosani a fost dureroasa, printre daramaturi si amintiri strivite sub ocupatia ruseasca. In toamna aceluiasi an a reluat cursurile la Liceul Laurian, pentru ultima clasa.

Tot de Laurian se leaga si cariera Profesorului. Dascal timp de multe decenii, aspru cautator al frumosului si, mai ales, staruitor in a transmite mai departe tot ce a acumulat in tot acest timp, Aurel Dorcu este si unul dintre cei mai rabdatori colectionari de arta din zona Moldovei.

In casa mica, linistita, au poposit de-a lungul anilor pictori celebri, compozitori geniali, personalitati de marca: tablouri, discuri, albume. O colectie fascinanta!

Despre Profesorul Aurel Dorcu se poate vorbi nesfarsit, despre Omul Aurel Dorcu ne vom aminti pururi!

ODIHNITI-VA IN PACE, DISTINSE DOMN PROFESOR!

Redactia Stiri Botosani 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
161

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
119

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
187

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...