Mai multe cadre didactice nu sunt primite la concursul de definitivat. VEZI motivul

Mai multe cadre didactice nu sunt primite la concursul de definitivat. VEZI motivul

 Maria Tiprigan  

Reprezentantii Sindicatelor din educatie, din Botosani, solicita Ministerului Educatiei sa ia masuri pentru rezolvarea situatiei celor care doresc sa participe la concursul de definitivat si la cel de titularizare, insa nu sunt primiti, pe motiv ca au absolvit forme de invatamant care nu sunt acreditate.

Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, sustine ca un numar de aproximativ 10 cadre didactice titulare in invatamant care s-au inscris la examenul de definitivat sesiunea 2012, nu se pot prezenta la acest examen, pe motiv ca aceștia nu pot fi introduși în aplicatia ministerului, dedicata acestei activități, deoarece specializarea obtinuta prin studii nu ar fi acreditată, de la Universitatea Spiru Haret.

Pe de alta parte, Universitatea Spiru Haret contrazice MECTS si aduce argumente in sensul valabilitatii studiilor absolvite si acreditarii acestei institutii de invatamant superior.

“Solicitam sa se intre in normalitate si sa primeasca acesti oameni la concursul national unic si la definitivat. Ei sunt titulari ai invatamantului, au dat concurs national. Daca nu dau concursul, dumnealor devin fara titulatura, pentru ca dupa trei ani daca nu dai definitivatul ramai suplinitor necalificat. Te intorci de unde ai plecat. Avem cadre didactice care nu pot sa isi idea definitivatul, desi sunt titulare pe post. Se invoca faptul ca unele specializari nu ar fi acreditate", a spus Maria Tiprigan.

Alte 60 de cadre didactice, care au functionat in anul scolar 2011-2012 cu statut de suplinitor calificat in baza examenelor de titularizare 2010,2011, la momentul prezent - sesiunea 2012, li se refuză dreptul de a participa la concursul de titularizare, pe motiv că studiile absolvite nu ar fi recunoscute (neacreditate). Aceste cadre didactice au parcurs deja prima etapă a concursului - inspectia la clasa – au primit notă pentru aceasta etapă, însă nota nu poate fi introdusa in aplicatia Titularizare 2012.

În ambele situații, cadrele didactice dețin diplome de licență eliberate de MECTS, care nu au fost anulate de vreo instanță de judecată, iar sindicalistii sustin ca asistă la o discriminare fără precedent între absolventii aceleiasi facultati / specializari, când unii dintre ei sunt titulari in invățământ, ocupă chiar și funcții de conducere, în timp ce alții nu sunt acceptați să participe la aceste examene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
118

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
376

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...

Rezultate finale: Județul Botoșani, procent de promovabilitate de 69,28% la Evaluarea Națională!

astăzi, 12:53
351

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...