Îngrijorător! Medic botoşănean: "Suntem în plină epidemie!"

Îngrijorător! Medic botoşănean: "Suntem în plină epidemie!"

Un medic pediatru trage un semnal de alarmă şi susţine că la nivelul judeţului Botoşani ar trebui declarată epidemie virală, având în vedere numărul mare de cetăţeni care se  prezintă zilnic la spital  cu viroze respiratorii.

În doar o săptămână, la Spitalul Judeţean Mavromati au fost în observaţie 46 de cazuri de gripă, 43 de persoane fiind internate, fiind vorba despre adulţi, cu vârste peste 35 de ani, cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare - 238, cu 78 de internări, şi pneumonii 214 cazuri, cu 90 de internări.

“Contextul epidemic despre care vorbim noi acum duce la un consum extraordinar de mare de medicamente, de resurse materiale, atât pentru spital, cât şi pentru celelalte verigi. O epidemie nu a fost declarată. Probabil va fi declarată când se termină. Deocamdată, noi suntem în plină epidemie, indiferent că ne place sau nu, eu afirm în calitate de clinician. Sunt în jur de 80 de prezentări la camera de gardă, zilnic, care în marea lor majoritate, 90%, sunt viroze. Încă nu s-a determinat care este tulpina virală care determină ce se întâmplă.  Epidemiile ar trebui declarate de Direcţiile de Sănătate Publică. Noi luăm deja măsuri pentru limitarea accesului în spital, însă atâta timp cât nu este declarată o stare mai specială nu poţi împiedica omul să vadă un pacient", a precizat medicul pediatru Aurel Tinca.

 

Spune-ne opinia ta