In luna august, botosanenii sunt invitati in strada!

In luna august, botosanenii sunt invitati in strada!

Luna concediilor se anunta a fi una plina de surprize pentru botosanenii care nu isi permit sa plece la mare sau la munte, municipalitatea, dar si alte institutii anuntand festivaluri sau momente culturale de exceptie.

Festivalului cantecului, portului, jocului si mestesugului

In perioada 6-10 august 2009 va avea loc la Botosani a patra editie a Festivalului cantecului, portului, jocului si mestesugului. Datorita numeroaselor domenii traditionale abordate de participanti, manifestarea a mai fost supranumita si Festivalul Festivalurilor.

"Avem invitati din peste 25 de judete, ca mestesugari, si sase judete care vor veni in cadrul Festivalului Coregrafic Vasile Andreescu, precum si noua fanfare din judet si inca patru fanfare invitate. Vom incerca anul acesta sa facem si o expozitie gastronomica, un proiect intre Romania, Republica Moldova si Ucraina legat de obiceiuri si pe gastronomie", a precizat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

Festivalul este organizat de Centrul de Creatie, in parteneriat cu Primaria municipiului Botosani, incercandu-se un parteneriat si cu Directia de Cultura. Festivalul se va desfasura pe Pietonalul Unirii. Invitati vor fi atat din strainatate, din Grecia si Israel, dar si din tara, fiind vorba despre Junii Sibiului, Calusarii din Olt si Jocuri Oltenesti din Slatina, o formatie din Dobrogea, Formatia Balada din Botosani si o formatie din Maramures.

Invitatie la voiaj!

In aceeasi perioada, mai exact, 7-9 august, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în colaborare cu Asociaţia Dacia - Mediterranee din oraşul francez Sete (locul de naştere al poetului Paul Valery), anunţă desfăşurarea proiectului cultural INVITAŢIE LA VOIAJ.

Printre invitati se numara scriitorul Dan Lungu, dar si cantaretul Ducu Bertzi, precum si alte nume din cultura romaneasca si franceza.

Lama de ras!

La mijlocul lunii august este programata a VIII-a editie a Festivalului national de umor Lama de ras, la Botosani fiind asteptati cu acest prilej artisti de renume.

De asemenea, in cadrul festivalului vor fi vernisate patru mari expozitii in aer liber. Stefan Popa Popa`s va realiza caricaturi pentru botosaneni, pe Pietonalul Unirii. Radu Humelnicu, directorul Directiei Judetene pentru Tineret si organizatorul Festivalului Lama de ras, a precizat ca evenimentul a fost programat intial pentru inceputul lunii iunie, insa, din pricina unor probleme invocate de invitati, festivalul va avea loc la mijlocul lunii august.

Manifestarile se vor desfasura in aer liber, fiind invitati artisti din Botosani, Sibiu, Neamt si Constanta.

Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache vor prezenta, in cadrul Festivalului Lama de ras, spectacolul Pacala in satul lui.

Festivalul Verii!

Festivalul verii, cel mai asteptat moment in fiecare an, se va desfasura in zilele de 27, 28, 29 si 30 august. Festivalul este si in acest an patronat de Primaria Botosani, iar de organizare se va ocupa o firma specializata din Iasi.

Primaria va cheltui o suma cuprinsa intre 80 si 100 de milioane de lei vechi, bani care provin din sponsorizari. Primaria Botosani nu va pune niciun leu pentru organizarea Festivalui Verii. Viceprimarul Florin Ghiorghita a declarat ca pentru al treilea an consecutiv de toata organizarea acestei actiuni se va ocupa o firma specializata din Iasi.

"Municipalitatea va avea eventual niste cheltuieli minore in functie de cum cadem la intelegere si functie de ce trupe vrem sa vina. De obicei, noi plateam seara de muzica populara iar asta o faceam din sponsorizari", asigura Ghiorghita.

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
12

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
167

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
28

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...