Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Institutia Prefectului va ataca in contencios administrativ Hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a repartizat cota de 20% catre administratiile publice locale.

Desi prefectul Cristian Roman a solicitat printr-o adresa revocarea Hotararii, consilierii judeteni ai USL nu s-au prezentat la sedinta in care s-a pus in discutie acest aspect. In plus, alte doua primarii, este vorba despre cea din Botosani si cea din Calarasi, au solicitat revocarea Hotararii, pe motiv ca este ilegala.

Pana cand instanta nu se va pronunta, banii alocati prin Hotararea care a fost atacata nu vor putea fi folositi de catre primarii.

"Am pregatit actiunea si, cel mai probabil, pana la finalul acestei saptamani, va fi introdusa. Vom ataca Hotararea de Consiliu Judetean privind repartizarea celor 20%, in rest primariile vor putea sa adopte bugetele in baza repartizarii de 80% semnata de directorul general al Directiei de Finante si in baza incasarilor proprii estimate", a declarat prefectul Cristian Roman.

Pe data de 31 ianuarie, in sedinta ordinara de Consiliu Judetean va fi pus din nou in discutie proiectul de hotarare privind repartizarea sumelor de catre Consiliul Judetean. In cazul in care consilierii judeteni ai USL vor accepta sa fie facute modificari, astfel incat sa existe un echilibru in repartizarea sumelor, actiunea din contencios, a Institutiei Prefectului, isi pierde obiectul, astfel ca cei 20% vor putea fi inclusi in bugetele primariilor.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
440

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
378

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
416

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...