Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Institutia Prefectului va ataca in contencios administrativ Hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a repartizat cota de 20% catre administratiile publice locale.

Desi prefectul Cristian Roman a solicitat printr-o adresa revocarea Hotararii, consilierii judeteni ai USL nu s-au prezentat la sedinta in care s-a pus in discutie acest aspect. In plus, alte doua primarii, este vorba despre cea din Botosani si cea din Calarasi, au solicitat revocarea Hotararii, pe motiv ca este ilegala.

Pana cand instanta nu se va pronunta, banii alocati prin Hotararea care a fost atacata nu vor putea fi folositi de catre primarii.

"Am pregatit actiunea si, cel mai probabil, pana la finalul acestei saptamani, va fi introdusa. Vom ataca Hotararea de Consiliu Judetean privind repartizarea celor 20%, in rest primariile vor putea sa adopte bugetele in baza repartizarii de 80% semnata de directorul general al Directiei de Finante si in baza incasarilor proprii estimate", a declarat prefectul Cristian Roman.

Pe data de 31 ianuarie, in sedinta ordinara de Consiliu Judetean va fi pus din nou in discutie proiectul de hotarare privind repartizarea sumelor de catre Consiliul Judetean. In cazul in care consilierii judeteni ai USL vor accepta sa fie facute modificari, astfel incat sa existe un echilibru in repartizarea sumelor, actiunea din contencios, a Institutiei Prefectului, isi pierde obiectul, astfel ca cei 20% vor putea fi inclusi in bugetele primariilor.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
3893

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2305

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
948

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...