Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Institutia Prefectului va ataca in contencios administrativ Hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a repartizat cota de 20% catre administratiile publice locale.

Desi prefectul Cristian Roman a solicitat printr-o adresa revocarea Hotararii, consilierii judeteni ai USL nu s-au prezentat la sedinta in care s-a pus in discutie acest aspect. In plus, alte doua primarii, este vorba despre cea din Botosani si cea din Calarasi, au solicitat revocarea Hotararii, pe motiv ca este ilegala.

Pana cand instanta nu se va pronunta, banii alocati prin Hotararea care a fost atacata nu vor putea fi folositi de catre primarii.

"Am pregatit actiunea si, cel mai probabil, pana la finalul acestei saptamani, va fi introdusa. Vom ataca Hotararea de Consiliu Judetean privind repartizarea celor 20%, in rest primariile vor putea sa adopte bugetele in baza repartizarii de 80% semnata de directorul general al Directiei de Finante si in baza incasarilor proprii estimate", a declarat prefectul Cristian Roman.

Pe data de 31 ianuarie, in sedinta ordinara de Consiliu Judetean va fi pus din nou in discutie proiectul de hotarare privind repartizarea sumelor de catre Consiliul Judetean. In cazul in care consilierii judeteni ai USL vor accepta sa fie facute modificari, astfel incat sa existe un echilibru in repartizarea sumelor, actiunea din contencios, a Institutiei Prefectului, isi pierde obiectul, astfel ca cei 20% vor putea fi inclusi in bugetele primariilor.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
856

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
264

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1093

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...