Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

Continua lupta pe bugetul judetului: Hotararea CJ va fi atacata in instanta!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Institutia Prefectului va ataca in contencios administrativ Hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a repartizat cota de 20% catre administratiile publice locale.

Desi prefectul Cristian Roman a solicitat printr-o adresa revocarea Hotararii, consilierii judeteni ai USL nu s-au prezentat la sedinta in care s-a pus in discutie acest aspect. In plus, alte doua primarii, este vorba despre cea din Botosani si cea din Calarasi, au solicitat revocarea Hotararii, pe motiv ca este ilegala.

Pana cand instanta nu se va pronunta, banii alocati prin Hotararea care a fost atacata nu vor putea fi folositi de catre primarii.

"Am pregatit actiunea si, cel mai probabil, pana la finalul acestei saptamani, va fi introdusa. Vom ataca Hotararea de Consiliu Judetean privind repartizarea celor 20%, in rest primariile vor putea sa adopte bugetele in baza repartizarii de 80% semnata de directorul general al Directiei de Finante si in baza incasarilor proprii estimate", a declarat prefectul Cristian Roman.

Pe data de 31 ianuarie, in sedinta ordinara de Consiliu Judetean va fi pus din nou in discutie proiectul de hotarare privind repartizarea sumelor de catre Consiliul Judetean. In cazul in care consilierii judeteni ai USL vor accepta sa fie facute modificari, astfel incat sa existe un echilibru in repartizarea sumelor, actiunea din contencios, a Institutiei Prefectului, isi pierde obiectul, astfel ca cei 20% vor putea fi inclusi in bugetele primariilor.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
92

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...

Botoşănenii pot participa la luarea deciziilor privind Planul de menţinere a calităţii aerului în judeţ

astăzi, 13:22
64

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 257/2015 Metodologia de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţi...

S-a supărat pe borduri, dar ce a ieșit la iveală îl va costa scump!

astăzi, 13:05
1458

Revolta unui botoşănean care s-a arătat extrem de nemulţumit de lucrările de reabilitare şi modernizare care se fac pe strada pe care locuieşte a scos la iveală faptul că de fapt acesta făcu...