Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, privind alegerile pentru administrația locală.

Astfel, solicitarea lui Cătălin Flutur de renumărare a celor 993 de voturi declarate nule, în rândul buletinelor de alegere a primarului, respectiv a celor 1273 din rândul buletinelor de alegere a Consiliului Local. rămâne în picioare, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal (BECM) a admis cu unanimitate de voturi cererea candidatului, iar PSD a depus contestație împotriva deciziei respective.

„Respinge ca inadmisibile contestațiile depuse împotriva hotărârilor 109/28 septembrie 2020 şi 200/29 septembrie 2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani. Hotărârea 109/28 septembrie 2020 prevede respingerea solicitării de întrerupere a procesului de înregistrare a voturilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi renumărarea voturilor pentru secţiile de votare. Hotărârea 200/29 septembrie 2020 se referă la renumărarea voturilor nule la secţiile de votare, pentru consiliul local şi primar”, a transmis BECJ printr-un comunicat de presă.

Între timp, BECM a admis renumărarea tuturor voturilor din 18 secții de votare, însă PSD a contestat decizia, urmând ca BECJ să se pronunțe și pe această speță.

Situația este una fără precedent în Botoșani, cele două mari partide aflându-se într-un real război al contestaților, pe fondul unor suspiciuni de fraudă la vot ridicate de către Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Dumnezeu cu mila

Miercuri, 28 Octombrie 2020
910

Situație alarmantă. Explozie de noi cazuri. Record de decese. Prag critic. Și așa mai departe. Sunt formule care conturează unde ne situăm în tot acest platou pandemic. Iar nivelul la care...

Trimiși în judecată, după trei ani de la comiterea unei tentative de omor

Miercuri, 28 Octombrie 2020
439

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a dispus trimiterea în judecată a doi tineri din orașul Săveni. Aceștia sunt acuzați de tentativă de omor, după ce, în timpul u...

DSP: 124 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, peste o sută de pacienți vindecați

Miercuri, 28 Octombrie 2020
2070

O nouă creștere exponențială a numărului de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, dar și a celui de teste au fost înregistrate la Botoșani. Încă 124 de persoane au fost diagnosticate cu noul ...