Bătălia pentru democrație de la Botoșani continuă: Încep să apară documente care indică măsluirea proceselor verbale din municipiu

Bătălia pentru democrație de la Botoșani continuă: Încep să apară documente care indică măsluirea proceselor verbale din municipiu

După ce Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al Municipiului Botoșani a acceptat astăzi contestația formulată de PNL privind renumărarea voturile nule din toate cele 85 de secții de votare din Municipiul Botoșani pentru buletinele de vot referitoare la primar și consiliul local, în această seară au început să apară și primele documente care indică că alegerile de la Botoșani au fost fraudate.

Metoda este cea descrisă de Stiri.Botoșani.ro în această dimineață, respectiv măsluirea proceselor verbale.

Într-un comunicat de presă, Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a cerut cetățenilor din municipiu să contribuie la restabilirea adevărului privind alegerile care au avut duminică în municipiul Botoșani.

Iată textul comunicatului:

“Dragi botoșăneni,

Așa cum bine știți, municipiul nostru este singura reședință de județ din România în care nu a putut fi desemnat încă primarul rezultat în urma alegerile locale de duminică, 27 septembrie.

Neregulile majore constatate în derularea procesului electoral fac deocamdată imposibilă finalizarea numărării voturilor și desemnarea oficială a câștigătorului, diferența dintre primii doi candidați fiind de doar câteva voturi, la un total de aproape 31.000 de voturi exprimate.

Am prezentat public în cadrul unei conferințe de presă un număr mare de nereguli clare sesizate în ziua votului, în secțiile de votare și în documentele electorale. Nereguli similare au fost sesizate și de reprezentanții altor formațiuni politice.

În baza acestor indicii clare de viciere a procesului electoral, cu sau fără intenție, nu mai puțin de trei partide politice, plus un candidat independent, au depus contestații la Biroul Electoral de Circumscripție, solicitând nimic altceva decât stabilirea exactă a adevărului în privința votului exprimat de botoșăneni prin renumărarea voturilor.

Se opun renumărării cei de la PSD, care încearcă pe toate căile să blocheze renumărarea voturilor. De ce? Este ceva de ascuns? Votul real al botoșănenilor, confirmat prin renumărare, i-ar putea supăra pe pesediști? Știu pesediștii că s-ar putea constata prin renumărare o altă situație, cea reală, care i-ar dezavantaja? Altfel de ce să preferi să începi un mandat în care să planeze continuu suspiciunea că, de fapt, nu ești alesul legitim al comunității, în loc să accepți o renumărare care să confirme deasupra oricărui dubiu că ești într-adevăr preferatul electoratului botoșănean?

În afara probelor concrete expuse în conferința de presă, am primit alte zeci de mesaje de la botoșăneni care m-au informat cu privire la alte numeroase nereguli din timpul votului sau al numărării voturilor. Adun toate aceste probe în vederea demonstrării fără putință de tăgadă a existenței unor diferențe între numărul de voturi real și cel înregistrat în hârtiile pline de modificări și ștersături rezultate după ziua de duminică, toate aceste diferențe fiind în defavoarea mea și în favoarea candidatului PSD, adică exact partidul care se opune vehement renumărării.

Vă rog să vă demonstrați spiritul civic și dorința ca la conducerea orașului nostru să se afle în următorii patru ani un primar legitim și corect ales de botoșăneni și să îmi trimiteți orice probe dețineți, inclusiv mărturii, privind neregulile pe care le-ați sesizat duminică în derularea procesului electoral!

Știu că sunteți cinstiți! Știu că doriți adevărul! Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl puteți oferi pentru a ajunge la acest adevăr și pentru a destructura construcția mincinoasă realizată de alții, cu sau fără intenție!”, se precizează în comunicatului de presă.

Cum era de așteptat, Cătălin Flutur a făcut publice și primele documente care, din punctul să de vedere, pot demonstra acuzația de fraudă la vot.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

astăzi, 16:20
360

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

astăzi, 15:08
115

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

astăzi, 13:05
179

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...