Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, privind alegerile pentru administrația locală.

Astfel, solicitarea lui Cătălin Flutur de renumărare a celor 993 de voturi declarate nule, în rândul buletinelor de alegere a primarului, respectiv a celor 1273 din rândul buletinelor de alegere a Consiliului Local. rămâne în picioare, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal (BECM) a admis cu unanimitate de voturi cererea candidatului, iar PSD a depus contestație împotriva deciziei respective.

„Respinge ca inadmisibile contestațiile depuse împotriva hotărârilor 109/28 septembrie 2020 şi 200/29 septembrie 2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani. Hotărârea 109/28 septembrie 2020 prevede respingerea solicitării de întrerupere a procesului de înregistrare a voturilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi renumărarea voturilor pentru secţiile de votare. Hotărârea 200/29 septembrie 2020 se referă la renumărarea voturilor nule la secţiile de votare, pentru consiliul local şi primar”, a transmis BECJ printr-un comunicat de presă.

Între timp, BECM a admis renumărarea tuturor voturilor din 18 secții de votare, însă PSD a contestat decizia, urmând ca BECJ să se pronunțe și pe această speță.

Situația este una fără precedent în Botoșani, cele două mari partide aflându-se într-un real război al contestaților, pe fondul unor suspiciuni de fraudă la vot ridicate de către Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat căutat de familie și Poliție

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
597

Un bărbat de 69 de ani, din comuna Frumușica, a fost dat în urmărire, sâmbătă, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potri...

Lucrări în grafic pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” (fotogalerie)

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
710

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a inspectat sâmbătă șantierul deschis în urmă cu aproximativ trei luni la Teatrul „Mihai Eminescu”.&...

Primarul spune că străzile nu pot fi curățate iarna, din cauza Curții de Conturi (video)

Joi, 26 Ianuarie 2023
1247

Străzile municipiului Botoșani nu pot fi curățate pe perioada sezonului rece, ca urmare a condițiilor meteorologice, dar și a unor recomandări făcute de Curtea de Conturi, a afirmat primarul C...