Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, privind alegerile pentru administrația locală.

Astfel, solicitarea lui Cătălin Flutur de renumărare a celor 993 de voturi declarate nule, în rândul buletinelor de alegere a primarului, respectiv a celor 1273 din rândul buletinelor de alegere a Consiliului Local. rămâne în picioare, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal (BECM) a admis cu unanimitate de voturi cererea candidatului, iar PSD a depus contestație împotriva deciziei respective.

„Respinge ca inadmisibile contestațiile depuse împotriva hotărârilor 109/28 septembrie 2020 şi 200/29 septembrie 2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani. Hotărârea 109/28 septembrie 2020 prevede respingerea solicitării de întrerupere a procesului de înregistrare a voturilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi renumărarea voturilor pentru secţiile de votare. Hotărârea 200/29 septembrie 2020 se referă la renumărarea voturilor nule la secţiile de votare, pentru consiliul local şi primar”, a transmis BECJ printr-un comunicat de presă.

Între timp, BECM a admis renumărarea tuturor voturilor din 18 secții de votare, însă PSD a contestat decizia, urmând ca BECJ să se pronunțe și pe această speță.

Situația este una fără precedent în Botoșani, cele două mari partide aflându-se într-un real război al contestaților, pe fondul unor suspiciuni de fraudă la vot ridicate de către Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Femeie acroșată cu mașina, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 21 ani

astăzi, 12:32
388

O femeie de 48 de ani a ajuns la spital, vineri seară, după ce a fost acroșată de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Victoriei, din municipiul Dorohoi....

Om al străzii, găsit decedat pe stradă, în scaunul cu rotile

astăzi, 11:14
1530

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Rădăuți-Prut, a fost găsit fără suflare, duminică dimineață, în fața clădirii Direcției Muncii din municipiul Botoșani. El se afla în scaun...

31 de infecții cu noul coronavirus raportate în ultimele 24 de ore

astăzi, 10:55
551

Încă 31 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Conform statisticii ins...