Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, privind alegerile pentru administrația locală.

Astfel, solicitarea lui Cătălin Flutur de renumărare a celor 993 de voturi declarate nule, în rândul buletinelor de alegere a primarului, respectiv a celor 1273 din rândul buletinelor de alegere a Consiliului Local. rămâne în picioare, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal (BECM) a admis cu unanimitate de voturi cererea candidatului, iar PSD a depus contestație împotriva deciziei respective.

„Respinge ca inadmisibile contestațiile depuse împotriva hotărârilor 109/28 septembrie 2020 şi 200/29 septembrie 2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Botoşani. Hotărârea 109/28 septembrie 2020 prevede respingerea solicitării de întrerupere a procesului de înregistrare a voturilor în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi renumărarea voturilor pentru secţiile de votare. Hotărârea 200/29 septembrie 2020 se referă la renumărarea voturilor nule la secţiile de votare, pentru consiliul local şi primar”, a transmis BECJ printr-un comunicat de presă.

Între timp, BECM a admis renumărarea tuturor voturilor din 18 secții de votare, însă PSD a contestat decizia, urmând ca BECJ să se pronunțe și pe această speță.

Situația este una fără precedent în Botoșani, cele două mari partide aflându-se într-un real război al contestaților, pe fondul unor suspiciuni de fraudă la vot ridicate de către Flutur.

 

Spune-ne opinia ta