Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai mulți lideri politici din România, mai ales în capitală, acuza fraudarea alegerilor locale printr-o metodă destul de des folosită în ultimii 30 de ani.

Este vorba de metoda cu procesul verbal făcut de acasă, o metodă care se practica până acum, de obicei, în localitățile mici și izolate. Aceasta presupune că Președintele secției de votare are un proces verbal de numărătoare făcut de acasă și nesemnat. După numărătoare, se bea un pahar "în echipă", de bucurie ca s-a terminat corvoada, și se dă la semnat falsul proces verbal. După multă oboseală, nimeni nu se uită ce semnează, și uite-așa capătă mai multe voturi cine trebuie.

La sectorul patru din Capitală, USR a reclamat sute de voturi furate prin această metodă. La Secţia 759, deşi au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, în realitate erau 382, ceea ce situa Alianţa pe locul 1 în secţia respectivă.  De asemenea, la secţia 759, Grădiniţa Vista, au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, dar verificările au arătat că erau de fapt 382 voturi pentru această formațiune politică. În schimb, sistemul informatic s-a blocat şi corectarea nu a putut fi introdusă.

La rândul său, președintele PNL București, Violeta Alexandru, a afirmat, luni seara, ca sunt "prea multe semne de întrebare" în legătură cu procesele verbale ale voturilor exprimate în secții din sectoarele 1 și 5 și se verifica toate aspectele. Aceasta a anunțat ca se va lua o decizie cu privire la solicitarea de renumărare a voturilor în mai multe sectoare din București.

Situația este similară în multe județe, iar în municipiul Botoșani se invocă același lucru. Exact ca în cazul USR de la București, un proces verbal de la o secție de votare din municipiu care era greşit a fost refăcut, dar sistemul informatic s-a blocat şi nu a putut fi introdus.

În cazul alegerilor din județul nostru, toate contestațiile vor fi analizate astăzi de instanțele de la Botoșani.

Reamintim că la Botoșani, disputa între primarul Cătălin Mugurel Flutur și candidatul PSD Cosmin Andrei s-a tranșat la o diferență de doar puțin mai mult de zece voturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Petrolul 5-0! Continuă seria de ”aur” a lui Stoican

Luni, 6 Februarie 2023
186

FC Botoșani și-a făcut de cap împotriva Petrolului. Echipa moldavă s-a impus cu un categoric 5-0, și a ajuns la doar trei puncte de un loc de playoff. Elevii lui Flavius Stoican au ajuns la trei...

Bărbat căutat de familie și polițiști. Apel la cunoștința publică pentru găsirea acestuia

Luni, 6 Februarie 2023
222

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, a părăsit domiciliul în mod voluntar, în data de 2 februarie 2023...

Director medical cu acte în regulă la „Mavromati”

Luni, 6 Februarie 2023
1462

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” are director medical cu acte în regulă.Medicul Ştefan Bercea a promovat, în dimineața zilei de luni, concursul pentru postul...