Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai multe acuze de fraudă în alegerile locale. Metoda invocată: Măsluirea proceselor verbale

Tot mai mulți lideri politici din România, mai ales în capitală, acuza fraudarea alegerilor locale printr-o metodă destul de des folosită în ultimii 30 de ani.

Este vorba de metoda cu procesul verbal făcut de acasă, o metodă care se practica până acum, de obicei, în localitățile mici și izolate. Aceasta presupune că Președintele secției de votare are un proces verbal de numărătoare făcut de acasă și nesemnat. După numărătoare, se bea un pahar "în echipă", de bucurie ca s-a terminat corvoada, și se dă la semnat falsul proces verbal. După multă oboseală, nimeni nu se uită ce semnează, și uite-așa capătă mai multe voturi cine trebuie.

La sectorul patru din Capitală, USR a reclamat sute de voturi furate prin această metodă. La Secţia 759, deşi au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, în realitate erau 382, ceea ce situa Alianţa pe locul 1 în secţia respectivă.  De asemenea, la secţia 759, Grădiniţa Vista, au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, dar verificările au arătat că erau de fapt 382 voturi pentru această formațiune politică. În schimb, sistemul informatic s-a blocat şi corectarea nu a putut fi introdusă.

La rândul său, președintele PNL București, Violeta Alexandru, a afirmat, luni seara, ca sunt "prea multe semne de întrebare" în legătură cu procesele verbale ale voturilor exprimate în secții din sectoarele 1 și 5 și se verifica toate aspectele. Aceasta a anunțat ca se va lua o decizie cu privire la solicitarea de renumărare a voturilor în mai multe sectoare din București.

Situația este similară în multe județe, iar în municipiul Botoșani se invocă același lucru. Exact ca în cazul USR de la București, un proces verbal de la o secție de votare din municipiu care era greşit a fost refăcut, dar sistemul informatic s-a blocat şi nu a putut fi introdus.

În cazul alegerilor din județul nostru, toate contestațiile vor fi analizate astăzi de instanțele de la Botoșani.

Reamintim că la Botoșani, disputa între primarul Cătălin Mugurel Flutur și candidatul PSD Cosmin Andrei s-a tranșat la o diferență de doar puțin mai mult de zece voturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
824

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
259

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
226

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...