De ce un apartament NOU? Atinge durata maximă de viață a clădirii

De ce un apartament NOU? Atinge durata maximă de viață a clădirii

 Conform Eurocod - Bazele proiectării structurii, pentru clădirile de locuit durata de viaţă proiectată este de 50 ani.

Pe perioada de viaţă, o construcţie este supusă la diverse acţiuni exterioare, apărând fenomene care îi scad timpul de viață proiectat. Dacă aceasta n-a beneficiat de o proiectare și de o mentenanță corespunzătore, apar fenomenele de coroziune, oxidare şi carbonatare, fenomene ce afectează grav elementele din beton armat, și, cu impact negativ asupra performanțelor clădirii, va conduce la scăderea limitei duratei de viață pe care construcția o poate atinge.

În consecinţă, structura unei clădiri trebuie proiectată astfel încât deteriorarea pe durata de viaţă proiectată să nu afecteze performanțele construcției sub cele previzionate în mediul respectiv, iar clădirea trebuie întreținută corespunzător, permanent, pentru a nu se instala fenomenul de oboseală. Ca un exemplu din viaţa curentă, în medicină fenomenul de oboseală este asociat persoanelor în vârstă sau acelora care au depus un efort considerabil.

Durata de viață a clădirilor vechi cât și a celor noi este de 50-100 ani, aici intervenind mai mulți factori legați de materialele de construcție, tipul de structură, normativele respectate, influența factorilor externi - CUTREMURE.

UNIQUE Residence nu face excepții când vine vorba despre proiectarea de calitate, de asigurarea performanțelor optime ale clădirilor dezvoltate, pentru atingerea duratei maxime de viață în toate proiectele sale.

Atunci când ezită în fața unei clădiri cu o structură de rezistență realizată după cele mai performante soluții de proiectare, clienții ar trebui să știe că prețul pe care îl plătesc este investiția în siguranța lor.”


 

ATINGE durata maximă de viață!

Proiectele rezidenţiale de excepție ale grupul de firme FORMENS, dezvoltate în patru zone ale municipiului Botoșani, și în municipiul Iași - stadii de realizare:

Iași, Str. Sf. Andrei nr. 7-9, zona Palas - în faza de execuție.