Zeci de funcţii publice neocupate la Primăria Botoşani şi la serviciile din subordine

Zeci de funcţii publice sunt vacante, la ora actuală, la nivelul aparatului de specialitate al primarului, dar şi la serviciile subordonate municipalităţii şi la Poliţia Locală.

Zeci de funcţii publice neocupate la Primăria Botoşani şi la serviciile din subordine

Planul de ocupare a funcţiilor publice, în anul 2018, va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa de Consiliu Local din data de 31 ianuarie.

În cadrul aparatului de specialitate al primarului din cele 184 de funcţii publice, 153 sunt ocupate, iar 31 sunt vacante.

Pentru 30 de posturi se propune ca modalitatea de ocupare să fie recrutarea, excepţie făcând postul de manager public care se ocupă prin repartizare de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Posturile vacante nu sunt nou înfiinţate, iar ocuparea lor se va face cu încadrarea în bugetul alocat cheltuielilor de personal.

În planul de ocupare sunt propuse a se înfiinţa 10 funcţii publice pentru concursurile de promovare în grad profesional, care însă nu vor influenţa în sens crescător numărul total de funcţii publice deoarece promovarea se face prin transformarea funcţiei deţinute de persoana care a fost declarată admisă la concurs.

Posturi vacante sunt şi la Serviciul Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor, din cele 22 funcţii publice existente, 5 fiind vacante. Ca şi în cazul aparatului de specialitate al primarului posturile vacante nu sunt nou înfiinţate iar ocuparea lor se va face numai cu încadrarea în bugetul alocat cheltuielilor de personal.

La Polţiţia Locală sunt 13 funcţii publice vacante din totalul de 107. În planul de ocupare sunt prevăzute a se înfiinţa un număr de 26 de funcţii publice provenite prin reorganizarea unor funcţii de nivel inferior şi sunt destinate promovării în grad profesional. Aceste funcţii nu reprezintă o creştere a numărului total de posturi.

Un alt serviciu din subordinea Primăriei unde sunt posturi vacante este Serviciul Public Local de Asistenţă Socială unde din cele 35 de funcţii existente, 10 nu sunt ocupate.

Vezi AICI planul de ocupare a funcţiilor publice, pe anul 2018!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta