Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Un primar din judeţul Botoşani este campion, în anul 2017, în ceea ce priveşte numărul de dispoziţii pe care le-a emis dar care au fost întoarse de juriştii Instituţiei Prefectului, care nu au dat viza de legalitate.

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor drepturi salariale pentru personalul din instituţie.

"Un număr de 36 de dispoziţii au fost emise de primarul comunei Prăjeni. Dumnealui a emis aceste dispoziţii, a introdus chiar el acţiune la instanţa de contencios administrativ, dispoziţiile privesc reîncadrarea şi salarizarea personalului plătit din fonduri publice, conform Legii 153 din 2017. În general, dispoziţiile au fost modificate, revocate sau completate, sunt dispoziţii privind salarizarea. Prin Legea 153, salariul de bază lunar se stabileşte prin dispoziţie a primarului, şi atunci în urma verificării legalităţii acestor dispoziţii s-au constatat probleme”, a precizat Mihaela Otilia Aroşoaie, şefa Serviciului juridic din cadrul Prefecturii Botoşani.

Şi la Primăria Dimăcheni, o dispoziţie emisă de primar a fost revocată întrucât salariile stabilite erau mai mari decât ale viceprimarului.

Serviciul juridic din cadrul Instituţiei Prefectului a verificat în anul 2017 un număr de 31.914 acte administrative, emise de către UAT-urile din judeţ, respectiv hotărâri de Consiliu Local, hotărâri de Consiliu Judeţean, dispoziţii ale primarilor şi dispoziţii ale preşedintelui Consiliului Judeţean. Din acest total, 31.610 au primit viză de legalitate, iar pentru nu au fost îndeplinite prevederile legale.

Cele respinse au fost retransmise către emitent, un număr de 221 au fost revocate sau modificate, celelalte 83 fiind menţinute de către emitent urmând să fie revocate sau modificate.

Au fost întoarse 133 de dispoziţii de primar. 96 au fost revocate sau modificate, 37 urmează să fie revocate sau modificate, în caz contrar se va face acţiune în instanţa de contencios administrativ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1438

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
724

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
493

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...