Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Sedinta desfasurata saptamana trecuta la Piatra Neamt, la Agentia de Dezvoltare Regionala, a dat sperante mari sefilor judetului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, punctul cel mai important al acestei vizite la ADR a fost posibilitatea obtinerii de fonduri in vederea finantarii celor trei obiective, respectiv modernizarea Spitalului Judetean si cele doua monumente istorice, Casa Ventura si Manastirea Cosula.

 "Sunt sanse reale in ceea ce priveste finantarea celor trei obiective. In maximum 30 de zile se va finaliza toata documentatia pentru finantarea Spitalului Judetean si o vom trimite la ADR. Pentru Casa Ventura chiar in aceasta saptamana se va depune cererea de finantare, iar pentru Manastirea Cosula zilele urmatoare vom lansa documentatia de atribuire pentru intocmirea studiului de fezabilitate", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Pentru reabilitarea Spitalului Judetean sunt necesare intre 12 si 15 milioane de euro, iar pentru monumentele istorice, investitiile s-ar ridica la cate 3 milioane de euro pe obiectiv.

"Daca totul decurge normal, putem ajunge in a doua parte a anului curent la incheierea contractelor de executie a lucrarilor pentru Spitalul Judetean si pentru Casa Ventura", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
407

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
762

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2076

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...