Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Sedinta desfasurata saptamana trecuta la Piatra Neamt, la Agentia de Dezvoltare Regionala, a dat sperante mari sefilor judetului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, punctul cel mai important al acestei vizite la ADR a fost posibilitatea obtinerii de fonduri in vederea finantarii celor trei obiective, respectiv modernizarea Spitalului Judetean si cele doua monumente istorice, Casa Ventura si Manastirea Cosula.

 "Sunt sanse reale in ceea ce priveste finantarea celor trei obiective. In maximum 30 de zile se va finaliza toata documentatia pentru finantarea Spitalului Judetean si o vom trimite la ADR. Pentru Casa Ventura chiar in aceasta saptamana se va depune cererea de finantare, iar pentru Manastirea Cosula zilele urmatoare vom lansa documentatia de atribuire pentru intocmirea studiului de fezabilitate", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Pentru reabilitarea Spitalului Judetean sunt necesare intre 12 si 15 milioane de euro, iar pentru monumentele istorice, investitiile s-ar ridica la cate 3 milioane de euro pe obiectiv.

"Daca totul decurge normal, putem ajunge in a doua parte a anului curent la incheierea contractelor de executie a lucrarilor pentru Spitalul Judetean si pentru Casa Ventura", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
1

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
123

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
25

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...