Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Sedinta desfasurata saptamana trecuta la Piatra Neamt, la Agentia de Dezvoltare Regionala, a dat sperante mari sefilor judetului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, punctul cel mai important al acestei vizite la ADR a fost posibilitatea obtinerii de fonduri in vederea finantarii celor trei obiective, respectiv modernizarea Spitalului Judetean si cele doua monumente istorice, Casa Ventura si Manastirea Cosula.

 "Sunt sanse reale in ceea ce priveste finantarea celor trei obiective. In maximum 30 de zile se va finaliza toata documentatia pentru finantarea Spitalului Judetean si o vom trimite la ADR. Pentru Casa Ventura chiar in aceasta saptamana se va depune cererea de finantare, iar pentru Manastirea Cosula zilele urmatoare vom lansa documentatia de atribuire pentru intocmirea studiului de fezabilitate", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Pentru reabilitarea Spitalului Judetean sunt necesare intre 12 si 15 milioane de euro, iar pentru monumentele istorice, investitiile s-ar ridica la cate 3 milioane de euro pe obiectiv.

"Daca totul decurge normal, putem ajunge in a doua parte a anului curent la incheierea contractelor de executie a lucrarilor pentru Spitalul Judetean si pentru Casa Ventura", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cazul Mugur Călinescu, ilustrat pe bandă desenată

Luni, 18 Decembrie 2017
198

În 1981, Mugur Călinescu, elev la Liceul A.T. Laurian, a scris lozinci anticomuniste pe zidurile clădirilor importante din Botoșani. Timp de o lună, în perioada 12.09-18.10.1981, Secur...

Modificare în componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani

Luni, 18 Decembrie 2017
472

Componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoșani va fi modificată, din nou. Hotărârea de Consiliu Județean privind această schimbare va fi supusă aprobări...

Poliţist bătut de un bărbat ce trebuia transportat la spital!

Luni, 18 Decembrie 2017
1230

Fapta s-a întâmplat în primăvara anului trecut când mama lui C.G. a sunat la 112 solicitând ca fiul său să fie transportat la spital după ce a devenit violent şi a &...