Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Sedinta desfasurata saptamana trecuta la Piatra Neamt, la Agentia de Dezvoltare Regionala, a dat sperante mari sefilor judetului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, punctul cel mai important al acestei vizite la ADR a fost posibilitatea obtinerii de fonduri in vederea finantarii celor trei obiective, respectiv modernizarea Spitalului Judetean si cele doua monumente istorice, Casa Ventura si Manastirea Cosula.

 "Sunt sanse reale in ceea ce priveste finantarea celor trei obiective. In maximum 30 de zile se va finaliza toata documentatia pentru finantarea Spitalului Judetean si o vom trimite la ADR. Pentru Casa Ventura chiar in aceasta saptamana se va depune cererea de finantare, iar pentru Manastirea Cosula zilele urmatoare vom lansa documentatia de atribuire pentru intocmirea studiului de fezabilitate", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Pentru reabilitarea Spitalului Judetean sunt necesare intre 12 si 15 milioane de euro, iar pentru monumentele istorice, investitiile s-ar ridica la cate 3 milioane de euro pe obiectiv.

"Daca totul decurge normal, putem ajunge in a doua parte a anului curent la incheierea contractelor de executie a lucrarilor pentru Spitalul Judetean si pentru Casa Ventura", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
163

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
922

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
213

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...