Verificarea apometrelor va începe după 31 martie

Verificarea apometrelor va începe după 31 martie

Zeci de abonați ai societății comerciale Nova Apa Serv, s-au arătat extrem de întrebători și mirați în același timp de intervalul când vor fi demarate verificările la apometre, și au solicitat lămuriri.

Tot ce a expirat înainte de data pandemiei, 1 martie 2020, au fost expirate nu ai avut ce să faci. Tot ceea a expirată după 1 martie 2020, le-am repus pe rol ca și cum ar fi neexpirate și au fost prelungite până la 31 martie 2021. După această dată vom relua verificările, a declarat Cristian Romanovschi, șeful Serviciului Comercial al companiei de apă.

 Mulți dintre abonați s-au panicat, crezând că din momentul în care nu își pot face verificarea apometrelor, nu vor putea declara indexul și li se vor pune consum din oficiu, reprezentanții Nova Apa Serv, declarând că doar celor care li s-au expirat verificare înainte de 1 martie 2020 vor fi trecuți la paușal.  În acest moment, botoșănenii nu își pot face programări pentru verificarea apometrelor, prioritare fiind verificările stabilite anterior. Abonații companiei de apă plătesc în jur de 61 de lei pentru verificarea unui contor, în timp ce firmele de profil de pe piața liberă practică un tarif chiar și de 70-80 de lei pentru fiecare aparat de măsură. Ținând cont că în acest interval pandemic, zeci chiar sute de abonați Nova Apa Serv li s-au expirat verificarea și pe lângă verificările restante, angajații de la apă se vor confrunta cu o avalanșă de cereri de programări.

 

Spune-ne opinia ta