Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Comuna Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună. Urban Serv a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din zona patru a județului Botoșani, o zonă care include municipiul Botoșani, orașul Bucecea și 24 de comune.

Șefii societății de salubrizare spun că până acum nu au întâmpinat niciun fel de probleme, cu o singură excepție. Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, spune că este vorba de Primăria comunei Dângeni, care nu își achită facturile. În aceste condiții, locuitorii comunei Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună, susține conducerea Urban Serv.

„Facem colectare de gunoi menajer și gunoi selectiv în 24 de UAT-uri plus municipiul Botoșani și orașul Bucecea, suntem în relații foarte bune atât din punct de vedere financiar cât și al prestării activității. Cu toate, mai puțin Primăria Dângeni care din punct de vedere financiar nu și-a îndeplinit obligațiile. De la începutul contractului, sunt una sau două plăți făcute către Urban Serv”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

În aceste condiții, Urban Serv își pune problema dacă vor mai ridica, sau nu, gunoiul din această comună.

“Ne vom consulta în următoarea perioadă și cu cei de la Ecoproces, să vedem ce măsuri trebuie să luăm. Noi ridicăm săptămânal gunoiul din comuna Dângeni, ne-am făcut treaba pentru că nu puteam pune în pericol siguranța cetățenilor. Dacă ei nu își achită obligațiile financiare, se poate ajunge în situația de a nu mai ridica gunoiul”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani, mai ales a celor din zona rurală, a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

Luni, 17 Februarie 2020
233

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

Luni, 17 Februarie 2020
185

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

Luni, 17 Februarie 2020
879

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...