Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Comuna Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună. Urban Serv a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din zona patru a județului Botoșani, o zonă care include municipiul Botoșani, orașul Bucecea și 24 de comune.

Șefii societății de salubrizare spun că până acum nu au întâmpinat niciun fel de probleme, cu o singură excepție. Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, spune că este vorba de Primăria comunei Dângeni, care nu își achită facturile. În aceste condiții, locuitorii comunei Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună, susține conducerea Urban Serv.

„Facem colectare de gunoi menajer și gunoi selectiv în 24 de UAT-uri plus municipiul Botoșani și orașul Bucecea, suntem în relații foarte bune atât din punct de vedere financiar cât și al prestării activității. Cu toate, mai puțin Primăria Dângeni care din punct de vedere financiar nu și-a îndeplinit obligațiile. De la începutul contractului, sunt una sau două plăți făcute către Urban Serv”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

În aceste condiții, Urban Serv își pune problema dacă vor mai ridica, sau nu, gunoiul din această comună.

“Ne vom consulta în următoarea perioadă și cu cei de la Ecoproces, să vedem ce măsuri trebuie să luăm. Noi ridicăm săptămânal gunoiul din comuna Dângeni, ne-am făcut treaba pentru că nu puteam pune în pericol siguranța cetățenilor. Dacă ei nu își achită obligațiile financiare, se poate ajunge în situația de a nu mai ridica gunoiul”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani, mai ales a celor din zona rurală, a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COVID: Bilanțul sumbru al deceselor din România a ajuns la 197

Marţi, 7 Aprilie 2020
684

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un noul bilanţ al deceselor din România provocate de coronavirus, care se ridică la 197.Deces 185Bărbat, 63 ani din jud Arad. Internat in S...

Liviei Mihalache i s-ar face bagajul din fruntea Spitalului Județean. Șeful DSP, vizat și el de autorități (surse)

Marţi, 7 Aprilie 2020
4013

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani și șeful Direcției de Sănătate Publică ar urma să fie înlocuiți de Ministerul Sănătății.Autoritățile ...

Primăria va distribui către vârstnicii asistați pachete suport săptămânale în valoare de 105 lei

Marţi, 7 Aprilie 2020
827

În cursul zilei de marți, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a luat măsuri suplimentare de identificare și de asigurare a sprijinului pentru toate persoanele de peste 65 de an...