Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

Un consilier judeţean vrea ca la şedinţe proiectele de hotărâre ce sunt supuse dezbaterii şi aprobării să poată fi citite de pe tablete, în prezent acestea fiindu-le puse la dispoziţie aleşilor pe suport hârtie.

Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

 Propunerea a venit din partea social-democratului Sergiu Marian. Acestea consideră că prin introducerea tabletelor s-ar mai reduce din cheltuieli.

“S-ar degaja activitatea personalului la xerox. Cred că ar fi trebuit să facem pasul acesta de mult timp. Hârtia este scumpă, protejăm şi mediul. Este o necesitate, o nevoie, nu un moft. Dacă faceţi un calcul, o să vedeţi că ieşim mai ieftin”, a spus Sergiu Marian.

Acesta a mai adăugat că ar fi cazul ca şi la Consiliul Judeţean voturile să fie indicate electronic, la fel ca şi la Consiliul Local, în condiţiile în care Palatul Administrativ deţine un astfel de soft.

Interpelarea consilierului social-democrat a stârnit amuzament în rândul aleşilor, consilierul liberal Gheorghe Sorescu precizând că Sergiu Marian s-a inspirat din şedinţa recent susţinută la Botoşani cu preşedintele CECCAR.

„Domnul preşedinte a susţinut că intrăm într-o eră a digitalizării şi domnul Marian probabil de acolo a luat ideea”, a spus Gheorghe Sorescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a precizat că va analiza propunerea de introducere a tabletelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
165

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
410

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
270

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...