Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

Un consilier judeţean vrea ca la şedinţe proiectele de hotărâre ce sunt supuse dezbaterii şi aprobării să poată fi citite de pe tablete, în prezent acestea fiindu-le puse la dispoziţie aleşilor pe suport hârtie.

Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

 Propunerea a venit din partea social-democratului Sergiu Marian. Acestea consideră că prin introducerea tabletelor s-ar mai reduce din cheltuieli.

“S-ar degaja activitatea personalului la xerox. Cred că ar fi trebuit să facem pasul acesta de mult timp. Hârtia este scumpă, protejăm şi mediul. Este o necesitate, o nevoie, nu un moft. Dacă faceţi un calcul, o să vedeţi că ieşim mai ieftin”, a spus Sergiu Marian.

Acesta a mai adăugat că ar fi cazul ca şi la Consiliul Judeţean voturile să fie indicate electronic, la fel ca şi la Consiliul Local, în condiţiile în care Palatul Administrativ deţine un astfel de soft.

Interpelarea consilierului social-democrat a stârnit amuzament în rândul aleşilor, consilierul liberal Gheorghe Sorescu precizând că Sergiu Marian s-a inspirat din şedinţa recent susţinută la Botoşani cu preşedintele CECCAR.

„Domnul preşedinte a susţinut că intrăm într-o eră a digitalizării şi domnul Marian probabil de acolo a luat ideea”, a spus Gheorghe Sorescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a precizat că va analiza propunerea de introducere a tabletelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
484

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1318

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1109

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...