Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

Un consilier judeţean vrea ca la şedinţe proiectele de hotărâre ce sunt supuse dezbaterii şi aprobării să poată fi citite de pe tablete, în prezent acestea fiindu-le puse la dispoziţie aleşilor pe suport hârtie.

Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

 Propunerea a venit din partea social-democratului Sergiu Marian. Acestea consideră că prin introducerea tabletelor s-ar mai reduce din cheltuieli.

“S-ar degaja activitatea personalului la xerox. Cred că ar fi trebuit să facem pasul acesta de mult timp. Hârtia este scumpă, protejăm şi mediul. Este o necesitate, o nevoie, nu un moft. Dacă faceţi un calcul, o să vedeţi că ieşim mai ieftin”, a spus Sergiu Marian.

Acesta a mai adăugat că ar fi cazul ca şi la Consiliul Judeţean voturile să fie indicate electronic, la fel ca şi la Consiliul Local, în condiţiile în care Palatul Administrativ deţine un astfel de soft.

Interpelarea consilierului social-democrat a stârnit amuzament în rândul aleşilor, consilierul liberal Gheorghe Sorescu precizând că Sergiu Marian s-a inspirat din şedinţa recent susţinută la Botoşani cu preşedintele CECCAR.

„Domnul preşedinte a susţinut că intrăm într-o eră a digitalizării şi domnul Marian probabil de acolo a luat ideea”, a spus Gheorghe Sorescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a precizat că va analiza propunerea de introducere a tabletelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2730

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1749

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1052

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...