Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

Un consilier judeţean vrea ca la şedinţe proiectele de hotărâre ce sunt supuse dezbaterii şi aprobării să poată fi citite de pe tablete, în prezent acestea fiindu-le puse la dispoziţie aleşilor pe suport hârtie.

Tablete cerute de un consilier judeţean în loc de hârtii

 Propunerea a venit din partea social-democratului Sergiu Marian. Acestea consideră că prin introducerea tabletelor s-ar mai reduce din cheltuieli.

“S-ar degaja activitatea personalului la xerox. Cred că ar fi trebuit să facem pasul acesta de mult timp. Hârtia este scumpă, protejăm şi mediul. Este o necesitate, o nevoie, nu un moft. Dacă faceţi un calcul, o să vedeţi că ieşim mai ieftin”, a spus Sergiu Marian.

Acesta a mai adăugat că ar fi cazul ca şi la Consiliul Judeţean voturile să fie indicate electronic, la fel ca şi la Consiliul Local, în condiţiile în care Palatul Administrativ deţine un astfel de soft.

Interpelarea consilierului social-democrat a stârnit amuzament în rândul aleşilor, consilierul liberal Gheorghe Sorescu precizând că Sergiu Marian s-a inspirat din şedinţa recent susţinută la Botoşani cu preşedintele CECCAR.

„Domnul preşedinte a susţinut că intrăm într-o eră a digitalizării şi domnul Marian probabil de acolo a luat ideea”, a spus Gheorghe Sorescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a precizat că va analiza propunerea de introducere a tabletelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

astăzi, 09:50
116

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1487

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
472

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...