Separatoare de sens doar pe hârtie la Lebăda

Au trecut mai bine de cinci luni de când Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani a decis montarea de separatoare de sens la ieşirea din oraş către Iaşi,  din zona benzinăriei Lukoil și până la sensul giratoriu de la Lebăda. 

Separatoare de sens doar pe hârtie la Lebăda

Decizia a fost luată după ce anul trecut două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite, pe porţiunea respectivă de drum. Nici până în ziua de azi respectivele separatoare nu au fost montate pentru că nici măcar nu au fot achiziţionate.

În urmă cu două zile, un taximetrist de 34 de ani şi-a pierdut viaţa, în apropiere de sensul giratoriu de la Alfa Land, după ce a pătruns cu maşina pe contrasens.

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că decizia de implementare a acestei măsuri a fost transmisă către cei responsabili.

“Aceste decizii ale noastre, pe care le luăm în cadrul Comisiei de sistemtizare a circulaţiei, sunt trimise mai departe către cei îndreptăţiţi să le pună în aplicare, Direcţia de dezvoltare, DSPSA. Dacă sunt puse în aplicare sau nu mai sunt în sarcina mea. Eu nu am pârghii pentru a duce la îndeplinire această măsură, pentru că prin atribuţiile mele trebuie să iau doar decizii prin Comisia de sistematizare, lucru pe care l-am şi făcut”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, susţine că în bugetul de anul acesta al direcţiei nu au fost prinşi bani pentru realizarea unei astfel de investiţii şi spune că achiziţia ar trebui făcută de către Direcţia Edilitare.

“Cei de la edilitare trebuie să transmită, eventual dacă le montăm noi, pe bugetul DSPSA nu a fost în discuţie să achiziţionăm şi să montăm anul acesta şi nici nu intră în competenţa noastră să le achiziţionăm şi să le montăm”, a spus Eugen Ţurcanu.

Montarea unui separatoare de sens pe Şoseaua Iaşului a fost cerută de Biorul Rutier al Poliţiei Municipiului Botoşani 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2667

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1230

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
7347

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...