S-au săturat de comportamentul romilor de la ghetouri! Gard de protecție cerut de locatarii din zonă!

Cetățenii care locuiesc în apropierea ghetourilor din Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, au ajuns la capătul răbdării și cer disperați ajutorul municipalității. 

S-au săturat de comportamentul romilor de la ghetouri! Gard de protecție cerut de locatarii din zonă!

Aproape 30 de persoane au semnat o petiție pe care au înaintat-o Consiliului Local Botoșani, prin care solicită montarea unui gard înalt de un metru și jumătate lângă ghetouri, pentru a li se asigura astfel protecția față de cetățenii de etnie romă care provoacă scandaluri, oamenii care locuiesc în blocurile din imediata apropiere recunoscând tranșant că se tem pentru siguranța lor.

"Solicităm montarea unui "gard de protecţie al spaţiului verde" care să aibă o înălţime de 1,5 m, gard care odată montat ar constitui şi un element de siguranţă şi protecţie pentru locatarii acestui bloc. Zilnic, începând de la ore matinale (mai ales când timpul este cât de cât favorabil) şi până la ore târzii din noapte o mare parte din locatarii ghetourilor se adună sub ferestrele şi pereţii blocului nostru tulburând liniştea publică prin: certuri, ţipete, bătăi, ascultat de muzică din maşinile pe care le parchează pe marginea drumului, băut de cafele, practicarea jocurilor de noroc, consum de băuturi alcoolice (pervazurile ferestrelor de la parter constituind un bun suport pentru sticlele şi paharele cu băutură). Copiii acestor indivizi sunt lăsaţi nesupravegheaţi şi se apucă de spart şi scos cărămizile din zidul parterului, aduc gunoaie, se caţără pe grilajele spaţiilor comerciale de la parterul blocului, sparg acele geamuri aferente spaţiilor de la parter (şi uneori chiar sunt îndemnaţi să o facă), îşi fac nevoile la parterul acestui bloc în văzul lumii fără să le pese prea mult de trecători sau locatarii care le fac observaţii", se arată în petiția înaintată Consiliului Local.

Oamenii mai spun că seara, în jurul blocurilor unde stau cetățenii de etnie romă, se aprind focuri pe spaţiul verde și se ascultă muzică cu sonorul dat la maximum, spre disperarea şi disconfortul locatarilor.



"Nu putem deschide un geam să aerisim şi nici să ne punem rufele la uscat din cauza acestor indivizi care practic distrug acel loc. Având în vedere că locatarilor din ghetouri li s-a împrejmuit şi dotat acel spaţiu de joacă de două ori, li s-au montat de două ori câte un set de bănci în faţa blocurilor (pe care ulterior le-au distrus sau le-au furat), li s-au montat ţevi noi pentru alimentarea cu apă şi canalizare, toate acestea făcându-se pe banii primăriei fără ca aceşti locatari să facă cel mai mic efort pentru a le obţine având statutul de... "întreţinuţi pe banii primăriei" şi implicit al contribuabililor, unii dintre ei beneficiind şi de ajutoare lunare de la primărie, noi locatarii şi contribuabilii cinstiţi considerăm că efortul primăriei în montarea acelui gărduţ nu ar fi prea mare. Având în vedere zona şi vecinii pe care-i avem, acest lucru ar contribui la o îmbunătăţire a linistii si confortului nostru. Menţionăm că în decursul anilor locatarilor din ghetouri li s-au acordat numeroase ajutoare şi facilităţi pe banii primăriei acest lucru făcându-i răi şi să ne râdă în nas la interpelările noastre cu privire la mizeria, găIăgia precum şi comportamentul de-a dreptul huliganic pe care-l au ştiindu-se susţinuţi practic de primărie prin diversele facilităţi atribuite. Noi, locatarii blocurilor din imediata vecinătate, ne considerăm discriminaţi prin nepăsarea autorităţilor, lucru care creează o stare de frustrare în rândul cetăţenilor precum şi o stare de tensiune crescândă pe zi ce trece", au mai scris oamenii În petiție.

Aceștia mai solicită punerea în funcţiune a camerei de supraveghere montată în zonă și spun că  aceasta ar constitui "un martor de necombătut privitor la comportamentul agresiv şi necivilizat al locatarilor din ghetouri. Acest lucru ar putea înfrâna pornirile unora dintre ei ştiindu-se supravegheaţi".

Botoșănenii care locuiesc în apropierea ghetourilor mai solicită și intervenția firmei de ecarisaj, pentru a ridica câinii comunitari, unii de talie mare, care pun în pericol viața celor care trec prin zonă.

În cursul anului trecut nu de puține ori forțele de ordine au intervenit în zona gheoturilor după ce au izbucnit scandaluri, principalii autori fiind cetățenii de etnie romă. În luna septembrie a fost nevoie chiar și de intervenția mascaților după ce un polițist a fost înjurat și stropit cu apă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
41

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
25

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
531

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...