Primarul din Curtesti e optimist: Noi, in Moldova, intotdeauna am dus greul! Seram sa depasim criza!

Primarul din Curtesti e optimist: Noi, in Moldova, intotdeauna am dus greul! Seram sa depasim criza!

 Dumitru Vitel, primarul comunei Curtesti  

Administratiile locale din judet asteapta bugetul pe 2009, pentru a sti cum sa se gospodareasca in vremurile de criza, ale carei efecte incep sa apara.

Mai ales ca, spune primarul de la Curtesti, oamenii au fost intelegatori si si-au achitat datoriile.

Speram sa se dea ca in anii precedenti, cel putin, chiar daca e criza. Noi anul trecut am realizat practic incasarile in proportie de 95%, din taxe si impozite. Am convins oamenii, ne-au inteles si si-au facut datoria fata de bugetul local. Le-am spus ca, daca nu isi achita taxele, nu avem de unde sa le asfaltam drumurile, sa rezolvam cu iluminatul, ajutorul social, mai un trusou si alte evenimente. Este greu, ca bugetul e asa cum e, mic, a spus primarul comunei Curtesti, Dumitru Vitel.

La Curtesti, fata de alte comune de-a lungul si de-a latul judetului, agentii economici mai contribuie cat de cat la bugetul local.

Dedeman, de exemplu, si-a platit taxele si impozitele. Si asa, insa, daca in ianuarie incasau 2 miliarde lei vechi doar de la un client, acum abia de se aduna 150 milioane.

In rest, nu ne prea putem mandri. Avem doua mori, din care una nu mai functioneaza fiindca nu e dotata la standarde europene, o presa de ulei, niste depozite de materiale. La Oraseni Deal este o microferma zootehnica facuta de Dorna. Sunt optimist si ma gandesc ca va fi bine. Chiar daca se anunta criza. La noi, in Moldova, totdeauna a fost criza. Noi nu am trait o perioada infloritoare, ca sa spunem: Gata, de la anul vom trai mai bine. Noi intotdeauna am dus greul si speram sa depasim criza. Trece prin buzunar la toata lumea si suntem constienti, incheie Dumitru Vitel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
49

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
61

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...