Primarul comunei Pomârla i-a adus prefectului o carte, ca să înveţe administraţie

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din judeţul Botoşani, a avut, miercuri, o întâlnire cu prefectul Dan Şlincu.  Primarul din Pomârla şi-a manifestat de mai multe ori nemulţumirea public vizavi de noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, despre care a spus că nu ştie administraţie.

Primarul comunei Pomârla i-a adus prefectului o carte, ca să înveţe administraţie

De altfel, la o întâlnire care a avut loc în urmă cu câteva zile la Instituţia Prefectului, despre accesarea fondurilor europene, a fost un schimb acid de replici între cei doi.

Dumitru Chelaru susţine că nu are nimic personal cu Şlincu, ci doar îşi doreşte ca primarii din judeţ să primească sfaturi şi să fie ajutaţi să acceseze fonduri pentru implementarea de proiecte.

Asociaţia Comunelor avea un proiect pe masă de 10 miliarde depus. Aşteptam în speranţa că vom avea un sfat de la cel mai înalt nivel. Eu nu am vorbit de dragul de a critica pe cineva sau de a mă afla în treabă. În momentul acela aşteptam nişte sfaturi de la oamenii cei mai avizaţi, la o autoritate de management. În momentul în care vine o instituţie de acest nivel, Instituţia Prefectului, toate aceste AM-uri şi nu-ţi dă nici un sfat, îmi pare rău, aceeaşi poziţie o voi avea. Iar eu vorbesc cu aceşti oameni, cred că în cunoştinţă de cauză. Domnul prefect a fost la momentul când a venit la Protecţia Copilului şef pe programe, proiecte şi alte de genul acesta. Credeam că vorbesc cu un om avizat într-ale proiectelor. Dacă orice întrebare de bun simţ a mea se traduce într-o ofensă, daţi-mi voie să mă exprim ca atare”, a spus Dumitru Chelaru.

Primarul din Pomârla spune că nu va face corp comun cu oameni care nu îl ajută. Pe lângă un braţ de dosare cu care a venit la întâlnirea de miercuri cu prefectul, Chelaru a adus cu el şi o carte despre fondul funciar şi a spus că i-o va da lui Şlincu să o citească.

“În momentul acesta este un program guvernamental atât de îndrăzneţ, complex, prin care comunele din judeţul Botoşani aşteaptă 419 proiecte depuse şi încă vreo 80 cu contracte de finanţare. Nu ştiu, nu se pricep, degeaba avem politici superbe. Eu simt că trebuie să fac ceva şi vreau ajutor şi sprijin de la oameni care pot să facă, de la oameni avizaţi. În anul 1995 când mă pregăteam să devin primar am citit cartea privind fondul funciar. I-o ofer, că eu am învăţat de pe ea. Avem numeroase probleme noi primarii în care avem nevoie de Instituţia Prefectului, de Consiliul Judeţean, de Urbanism, de deconcentrate”, a mai spus Chelaru.

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, susţine că doreşte să aibă o relaţie instituţională bună cu primarul din Pomârla.

“Eu vreau să am o relaţie instituţională foarte bună cu domnul primar Chelaru, de aceea am vrut să avem o întâlnire în care să ni se transmită toate problemele cu care se confruntă primarii, membrii asociaţiei”, a precizat prefectul Dan Şlincu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta