Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Primăria Municipiului Botoșani a publicat proiectul de buget pe anul 2018 iar după ce va expira termenul pentru dezbaterea publică acesta va fi supus aprobării în Consiliul Local.

Primăria Botoșani a publicat proiectul de buget. Câți bani alocă pentru dezvoltare și ce investiții vor fi făcute!

Potrivit documentului, veniturile totale propuse de municipalitate pentru anul în curs sunt de 143,2 milioane de lei. La capitolul venituri din impozite și taxe locale, inclusiv taxe speciale, suma estimată este de 44,8 milioane de lei, iar din impozitul pe venit suma este de 46,7 milioane lei.

Cei mai mulți bani din bugetul local vor merge anul acesta pe cheltuielile de funcționare, în sumă de 129,7 milioane de lei, în timp ce pentru partea de dezvoltare suma alocată va fi de 13,5 milioane lei.

Pe partea de dezvoltare, investițiile care se doresc a fi realizate cu acești bani sunt execuție utilități locuințe sociale în cartierul ANL Cișmea, execuție utilități ansamblu de locuințe pe Șoseaua Iașului, locuințe sociale cartier ANL Cișmea, utilități Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative și dotări, elaborarea documentației tehnice în vederea accesării de fonduri europene pentru diferite proiecte, documentație tehnică reactualizare PUG, confinanțare PNDL pentru școli și străzi, extindere rețea de alimentare cu gaze naturale în municipiul Botoșani, modernizare străzi neasfaltate și extindere Cimitir Eternitatea.

Pentru partea de subvenții pentru mijloacele de transport în comun suma alocată va fi de 4,3 milioane de lei, atât pentru tramvai, cât și pentru maxi-taxi, iar 6 milioane de lei vor fi pentru subvenții energia termică și cheltuieli curente.

Vezi AICI proiectul de buget pe anul 2018!

 

 

Spune-ne opinia ta