Petiție pentru drumuri asfaltate și canalizare într-o localitate din județul Botoșani! "Visam să pot merge pe stradă în pantofi și să fie curați"

Starea drumurilor pe care este nevoit să circule ori de câte ori vine la rude în județul Botoșani, dar și lipsa condițiilor decente de trai, l-au determinat pe un cetățean care în prezent locuiește în București să facă o petiție către autoritățile locale din comuna Mileanca.

Petiție pentru drumuri asfaltate și canalizare într-o localitate din județul Botoșani! "Visam să pot merge pe stradă în pantofi și să fie curați"

 Imagine din Mileanca  

În numele locuitorilor din satul Codreni, din comuna Mileanca, Costel Bardan solicită autorităților asfaltarea drumului principal care trece prin localitate, dar și a străzilor adiacente, dar și investiții în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare. 

"Doresc ca prin intermediul acestei petiţii să vă aduc la cunoştinţă doleanţa mea şi a locuitorilor satului CODRENI din comuna Mileanca, judeţul Botoşani, şi anume asfaltarea drumului principal şi a străzilor adiacente, recondiţionarea podurilor din dreptul caselor şi canalizare. Drumul este anevoios iar pe timp de ploaie devine foarte greu practicabil. Satul este locuit într-un procent mai mult decât jumătate de oameni în vârstă. În acest sat vin la şcoală copii din satele învecinate, pe jos. Tot în acest sat locuiesc rudele mele la care mă deplasez sistematic. Conform progreselor care au avut loc în judeţul Botoşani, inclusiv în comuna Mileanca, şi locuitorii satului Codreni solicită un standard de viaţă adecvat. Datorită situaţiei expuse şi având în vedere posibilitatea accesării de fonduri Europene, în cazul în care nu se dispun de fonduri locale, rezultă că este necesar să dispuneţi, cât mai urgent posibil, măsurile necesare. Pe această cale solicit instituţiei Dumneavoastră să ia aceste măsuri pentru remedierea imediată a problemelor expuse. Astfel, prezentul petiţionar solicit urmatoarele:1- Asfaltarea satului Codreni, 2- Canalizare", se menționează în petiție. 

Autoritățile locale din Mileanca nu au cunoștință despre această petiție. Reprezentanții Primăriei spun că fac în permanență demersuri pentru alocarea de fonduri, dar sunt investiții care nu depind de administrația publică locală. 

"Drumul principal este un drum județean, DJ 293, care pornește din Dorohoi, este asfaltat până în Mileanca, iar de acolo este pietruit. Au fost în nenumărate rânduri solicitări din partea cetățenilor să fie asfaltat, dar nu depinde de primărie, ci de Drumurile Județene. În ceea ce privește asfaltarea străzilor adiacente, nici centrul comunei nu este asfaltat pe aceste străzi. Noi facem mereu demersuri și la autoritățile județene, dar totul depinde de fondurile care vor fi alocate. Privind canalizarea, avem un proiect depus pe fonduri europene, dar să vedem dacă putem accesa", a spus Georgel Văcăreanu, viceprimarul comunei Mileanca. 

Petiția lansată online de Costel Bardan a generat numeroase comentarii din partea altor cetățeni:

"Și eu m-aş bucura foarte mult să pot ajunge în satul meu natal la casa părintească, să mă bucur de drumuri asfaltate !! ''Știți voi că drumul Mileanca-Cotusca este declarat de Autorități, la Botoșani, ca drum asfaltat "????... Poate în viitor va fi cu adevărat asfaltat !!"

"Dnule. primar, toata comunitatea, toti consatenii mei din Codreni isi doresc sa aiba conditii cat de cat cand merg acasa si nu numai noi, parintii nostri sunt batrini si bolnavi si nu mai pot sa inoate prin noroi pina la genunchi iar galeti cu apa nu pot sa mai care sunt indoiti de munca si de o viata chinuita. Va rugam faceti ceva si pentru satul Codreni pentru ca eu eram acasa cind a fost votarea si parintii mei v-au votat cu mare drag. Dar dvs. ați uitat totul De ce?"

"Atat eu, cat si sotul meu suntem din Codreni. Am suferit foarte mult ca nu puteam merge mai des pe-acasa din cauza drumului prost...mai ales cand ploua...Imi amintesc cu tristete ca intr-o toamna, ca sa iesim din Codreni cu masina, a fost nevoie sa ne remorcheze tata (Dumnezeu sa-l odihneasca), cu faitonul si ne-am ales si cu scuterul masinii dislocat! Atunci ne-am luat si pamantul....pe masina! Domnule primar, nu uitati ca oamenii acestia care v-au ales au vazut in DVS un Dumnezeu...care-i poate ajuta! Demonstrati prin actiunile DVS ca nu s-au inselat! Faceti ceva pentru ei, dar mai presus de toate pentru constiinta DVS!"

"Domnule primar rugămintea noastră este să creați condițiile minime la un trai decent consătenilor noștri. Acolo ne-au rămas frații și nepoții care au nevoie de aceste condiții"

"Dragilor, ma alatur si eu voua, ca o fiica a satului Codreni ce sunt si-l rog pe domnul primar sa nu piarda din vedere faptul ca, da, oamenii si-au pus toate sperantele in dumnealui atunci cand l-au votat. Domnule Primar, nu va dezamagiti alegatorii, oamenii au nevoie de conditii de trai civilizate... Pe vremea cand eram copil visam sa pot merge pe strada in pantofi si sa fie curati, ca de... asa vedeam la televizor ca erau domnii de la oras! Domnule Primar, lasand la o parte visele unui copil care nu mai este copil acum cand va scrie, ganditi-va la copiii care fac naveta la scoala, ganditi-va la batranii satului care au nevoie de medicamente si trebuie sa ajunga fie la oras, fie la una dintre comune pentru a-si lua medicamente; si mai ganditi-va Domnule Primar si la bolnavii care trebuiesc transportati la spital si nu au conditii asa cum ar trebui sa le aibe. Domnule Primar, sunt sigura ca stiti exact la ce ma refer! In speranta ca totul nu poate sa mearga decat, pe un fagas al lucrurilor bine facute si ca veti fi alaturi de electoratul Dvs., nu imi ramane decat sa va doresc sanatate si succes pentru a duce la indeplinire toate solicitarile alegatorilor Dvs., adica; pentru inceput au nevoie de drumuri asfaltate si canalizare", sunt câteva dintre mesajele postate pe o rețea de socializare. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
169

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
186

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
263

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...