Pas important pentru reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos!

Pas important pentru reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos!

Veste bună pentru locutorii județului Botoșani. Ministerul Transporturilor a lansat, vineri, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea DN 28B Botosani - Târgu Frumos, data limită pentru primirea propunerilor fiind 14 noiembrie.

După această etapă, indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați de Guvern, după care va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții.

Valoarea investiției se ridică la 365,9 milioane de lei, durata de realizare a acesteia fiind de 24 de luni. Vor fi reabilitați în total 71 de kilometri, finanțarea urmând a fi asigurată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. 

"Este o veste uriașă pentru toți botoșănenii, mă bucur că Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, a pus în dezbatere publică acest proiect de hotărâre care, ulterior, va ajunge pe masa Guvernului pentru a fi adoptat. Nu ne rămâne decât să așteptăm se deruleze toți pașii instituționali și această investiție atât de așteptată de botoșăneni să fie scoasă la licitație", a declarat senatorul Doina Federovici.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...