Omologarea autovehiculelor botoşănenilor, posibilă la orice RAR din ţară unde programările sunt mai rapide

Numărul autovehiculelor înregistrate în judeţul Botoşani a depăşit 85.000 iar perspectivele sunt îngrijorătoare, eliminarea taxelor de mediu ducând la o explozie a numărului de autoturisme înmatriculate. Acest lucru este vizibil însă şi în activitatea Registrului Auto Român, filiala Botoşani.

Omologarea autovehiculelor botoşănenilor, posibilă la orice RAR din ţară unde programările sunt mai rapide

   Foto: Octav Ganea

Că luna august a fost cea mai ocupată din an la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatricularea Vehiculelor este o realitate: botoşănenii care lucrează în străinătate s-au întors acasă pentru preschimbarea documentelor. Lor li s-au adăugat elevii şcolilor de şoferi care au avut de susţinut probele teoretice şi practice. Acestora li s-au adăugat însă şi botoşănenii care şi-au adus autovehicule din străinătate şi au pierdut zile întregi pentru înmatricularea lor. Până la înmatriculare, însă, se pierd alte zile la omologarea vehiculelor.

Aşa s-a ajuns ca şi Registrul Auto Român- Filiala Botoşani să fie la fel de aglomerat, iar situaţia nu se va corecta în următoarele luni.

"La RAR Botoşani, prima zi liberă (în care să nu fi fost făcute rezervări în vederea omologării, n.r.) este 14 decembrie. Însă proprietarii de autovehicule pot să-şi facă orice activitate la RAR în orice judeţ, nu sunt legaţi de Botoşani. Pot să meargă în judeţele limitrofe sau în orice alt loc din ţară. De exemplu, la Iaşi, primul loc disponibil este pe 21 noiembrie. Iar pentru cei dispuşi să facă un efort mai mare, primul loc disponibil este pe 19 septembrie la Călăraşi, 21 septembrie la Voluntari. Începând cu 19 septembrie, în sudul ţării sunt locuri disponibile. Este de reţinut pentru persoanele care au urgenţe şi nu au de ales, trebuie să facă un efort mai mare. Oamenii pot să sune la numărul unic de programări şi pot să întrebe unde există cea mai rapidă posibilitate de programare şi e indicat să nu se limiteze la judeţul de rezidenţă", susţine Iza Tache-Gherheș, specialist în Relații Publice la RAR- Central, la solicitarea Ştiri.Botoşani.Ro.

Altfel spus, dacă nu puteţi aştepta mijlocul lunii decembrie pentru omologare şi deţineţi resursele financiare necesare "plimbării" autovehiculului într-un alt judeţ, acest lucru este posibil.

 

Spune-ne opinia ta