Monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea! FOTO

Nu mai puţin de zece monumente funerare amenajate la morminte aflate în zona centrală a Cimitirului Pacea au fost distruse, unul fiind complet stricat.

Monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea! FOTO

Totul s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute când în timpul unei furtuni un tei foarte înalt s-a rupt şi s-a prăbuşit peste morminte distrugând cosntrucţiile.

Conducerea societăţii Urban Serv a dispus o inventariere a stricăciunilor şi va lua legătura cu toţi concesionarii locurilor de veci  care au fost afectaţi pentru a discuta cu aceştia în ce măsură pot fi refăcute monumentele funerare.

“Joi seara când a fost furtună unul dintre copacii de pe o alee din Cimitirul Pacea s-a prăbușit peste niște monumente funerare. Noi vineri am intervenit, am îndepărtat resturile de copac, am constatat pagubele, sunt în jur de zece monumente funerare care au suferit deteriorări mai mari sau mici, șase deterioriă mai mici, care pot fi remediate, trei de o valoare mai mare, iar unul a suferit o deteriorare majoră. Împreună cu concesionarii locurilor de veci vom discuta să vedem cum putem ajuta noi de la Urban Serv în refacerea monumentelor funerare. Deocamdată am dat dispoziție și compartimentul tehnic evaluează devizul de lucrări care trebuie făcut la fiecare mormânt în parte după care facem și evaluarea economică”, a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Drelciuc a menţionat că societatea este răspunzătoare doar pentru locurile de veci pentru care sunt încheiate contracte de concesiune nu şi pentru monumentele funerare.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

astăzi, 13:40
207

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
338

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
1693

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...