Mesajul primarului la întâlnirea cu cetățenii romi: "Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Am mai fost amendat pentru discriminare"

Mesajul primarului la întâlnirea cu cetățenii romi: "Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Am mai fost amendat pentru discriminare"

Primarul Cătălin Flutur a fost extrem de tranșant la întâlnirea cu reprezentanții cetățenilor de etnie romă din Centrul Vechi și Parcul Tineretului și a spus că nu va mai fi tolerat pentru mult timp comportamentul celor care fac mizerie sau care distrug locuințele pe care le-au primit.

Edilul a spus că municipalitatea nu poate să intervină la nesfârșit să repare ceea ce se strică, cum la fel nici nu o să stea cineva în permanență să strângă toate gunoaiele care se adună în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului după întâlnirile în stradă pe care obișuiesc să le facă cei care locuiesc în aceste zone, întâlniri la care mânâncă semințe și consumă băuturi alcoolice.

"Lipsa de educație a făcut ca acele blocuri să se deterioreze și să trebuiască să le reparăm de câteva ori pentru că nu știm să mergem la toaletă, pentru că nu știm ce să aruncăm. După ce am terminat cu niște eforturi, pentru că era patriomoniul municipiului, s-a continuat în aceeași variantă. A apărut un focar de hepatită și am luat-o de la capăt. Dacă nu o să țineți cont de ceea ce s-a întâmplat, ulciorul nu merge de multe ori la apă, nici nu putem lăsa așa. Cetățenii din zonă au senzația că ei sunt abandonați și că dumneavoastră sunteți favorizați. Vreau să vă spun la modul foarte serios, v-am atenționat și v-am spus de atâtea ori, deranjați, consumul de alcool, mizeria care se face, când ați terminat strângeți. Vă sfătuiesc să faceți în așa fel încât să vorbiți cu cetățenii de acolo că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Cred că este un ultim apel, să nu vă supărați și să nu auzim după aia sau să pimim hârtii... eu am mai fost amendat pentru discriminare, dar să nu vă supărați la un moment dat dacă o să constatați că nu mai este ca până acum. Depinde foarte mult și de dumneavoastră", a spus primarul Cătăln Flutur.

De asemenea, edilul a adus în atenție și situația celor care primesc ajutor social și sunt folosiți pentru diverse activități edilitare.

"Fac un apel pentru ultima dată la dvs. pentru că sunt mulți din cei la Legea 416 pe care îi gestionați pe zone pentru a face curățenie. Nu sunt acum munți de gunoaie în zona Parcul Tineretului, dar este unul din punctele pe care cetățenii din zonă le invocă pe lângă gălăgie. Cei care sunt pe echipe la Leega 416 și în Centrul Vechi și pe zona Parcul Tineretului dacă nu o să vă respectați obligațiile de acolo o să încercăm să facem cu altcineva. Ideea era ca cine face mizerie, dumneavoastră să și curățați. Măsuri coercitive nu pot fi luate decât de organele abilitate", a mai precizat Flutur.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Duminică, 24 Septembrie 2017
990

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Duminică, 24 Septembrie 2017
667

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1358

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...