Meniu scandalos la „Cantina” Parlamentului

Meniu scandalos la „Cantina” Parlamentului

Meniu scandalos la „Cantina Parlamentului

Restaurantul din Palatul Parlamentului bate la preturi cu siguranta orice cantina studențeasca din Romania, in condițiile in care un mic dejun costa 7 lei, o ciorba sub 5 lei iar o ceafa de porc la grătar mai puțin de 6 lei. Un produs din meniu care poate fi considerat scump este antricotul cu sos de vin - 9,7 lei.

Reprezentanții Parlamentului României au transmis ca aceste preturi sunt neschimbate de trei ani. Meniul prezentat mai jos a fost aprobat si va reintra in vigoare din data de 11 ianuarie.


Preturile restaurantului din Palatul Parlamentului, acolo unde aleșii tarii servesc masa, sunt de mult timp o legenda, imune la inflație si la cerințele pieței. Astfel, un mic dejun, ce include oua prăjite, telemea de vaca si cartofi prăjiți costa doar 7,13 lei.


Ciorbele nu ajung la 6 lei, borșul țărănesc cu legume costa doar 2,75 lei, iar ciorba de văcuță a la grec e doar 5,36 de lei.


Pieptul de pui la grătar e doar 4,5 lei, fileul de șalău este 5,5 lei iar păstrăvul la grătar cu lămâie este 16,01 lei.
Reamintim că un parlamentar primește o indemnizație lunara brută de 18.720 de lei, iar daca este din provincie, mai primește si suma de 4.600 de lei pentru cazare in București.


În funcție de postul deținut, salariul unui deputat poate sa varieze in felul următor: președintele Camerei Deputaților încasează 23.920 de lei brut, vicepreședinții Camerei Deputaților 22.256 de lei, secretarii si chestorii Camerei Deputaților 21.840 de lei, liderii grupurilor parlamentare Camerei Deputaților 20.800 de lei, președinții comisiilor permanente Camerei Deputaților 20.176 de lei, vicepreședinții comisiilor permanente Camerei Deputaților 19.552 de lei, secretarii comisiilor permanente Camerei Deputaților 19.136 de lei. Un parlamentar mai primește o suma forfetara pentru cabinetele parlamentare si activitatea parlamentara din circumscripțiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luați pe declarație pe proprie răspundere. La aceasta suma mai sunt adăugați 1.400 de lei, transport in circumscripția electorala si o diurna in jurul a 200 de lei.


Parlamentarii mai primesc telefon, tableta, transport gratuit cu trenul - CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cat si la vagon de dormit, cât și o călătorie dus întors către circumscripția electorala cu avionul.

 

Spune-ne opinia ta