Inca un secretar in fata Comisiei de Disciplina!

Inca un secretar in fata Comisiei de Disciplina!

 David Salgau, subprefect de Botosani  

Viata grea pentru secretarii din primariile judetului! Dupa ce sefii judetului i-au tras la raspundere pe secretarii din Santa Mare, Ripiceni, Mihaileni si Mihai Eminescu, acum i-a venit randul angajatului Primariei din comuna Hiliseu Horia sa dea socoteala pentru activitatea ineficienta.

Subprefectul judetului Botosani, David Salgau, a anuntat ca asteapta sa soseasca sesizarea impotriva secretarului vizat, pentru a o inainta Comisiei de Disciplina.

Cred ca saptamana viitoare, inainte de Craciun, il chemam la Comisia de Disciplina ca sa vedem care e situatia. Dumnealor au impresia ca sunt Dumnezei in Primarie, ca fara ei nu se poate. Ei bine, o sa le demonstram ca se poate! Au mai fost abateri la Santa Mare, Ripiceni, Mihaileni, Mihai Eminescu, a precizat Salgau, specificand ca cel mai ieftin a scapat secretarul comunei Mihai Eminescu, cu mustrare scrisa, fiind vorba doar despre o neglijenta.

Subprefectul David Salgau a mai precizat ca legea trebuie respectata si ca termenul de maximum 10 zile, de depunere a documentelor adoptate sau emise de autoritatile locale pentru avizare la Prefectura, trebuie respectat.

Pentru restul am trimis propunere de sanctionare la primarii, de penalizare din salariu de 10-15% pe trei luni. Nu am mers pe destituirea din functie, pentru ca trebuie sa faci dovada ca l-ai urmarit, controlat, atentionat, penalizat si trebuie facut un dosar. Pana in 2008, comisia nu a functionat si acum i-am luat pe toti secretarii la rand. Nu putem spune ca toti sunt rai. Sunt maximum 10 cazuri, dar asta e un semnal de alarma pentru ei. Deja au realizat ca nu-i de gluma. Am avut o discutie cu ei chiar in perioada alegerilor pe aceasta tema. Le-am adus la cunostinta care e pericolul care-i paste daca nu isi fac datoria, a completat subprefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

astăzi, 18:53
150

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...

Harper Lee - Să ucizi ucizi o pasăre cântătoare

astăzi, 16:54
115

Profund marcată, în copilărie, de vizionarea filmului „...Să ucizi o pasăre cântătoare”, am citit cartea cu bagajul de experienţe al adultului de acum, dar cu sufletul co...

Boala mușcăturii de pisică: simptome și tratament

astăzi, 16:27
257

Boala ghearei de pisica sau a zgarieturii de pisica este o afectiune cauzata de muscatura sau zgarietura de pisica, ce transmite bacili mici gram negativ, aerob. Afectiunea este produsa de Bartonella ...