Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor. Este vorba de taxa percepută celor care locuiesc în orașele care au arondate și localități rurale. 

Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

La începutul acestui an, în cadrul unei ședințe a Ecoproces unul dintre cei mai vocali aleși locali a fost Relu Târzioru, primarul orașului Săveni.

Potrivit edilului, locuitorii din Săveni plătesc pentru gunoi 8,3 lei pe lună, în condițiile în care până acum plăteau 72 de lei pe întreg anul. El este extrem de nemulțumit că se fac diferențe mari între orașele mici și comune, unde taxa este de doar 2,4 lei.

Aceste nemulțumiri i-au determinat pe șefii Consiliului Județean să facă o propunere la Ministerului Mediului pentru reducerea taxei de salubritate, propunerea fiind înaintată la finele săptămânii, când vicepreședintele Dorin Birta s-a deplasat la București.

"Cum s-a mai discutat este făcut un memoriu prin care s-a cerut reducerea taxei la orașele care au în componență și sate. Ținând cont că în mediul rural taxa este de 2,4 lei, cred că ar trebui să beneficieze și orașele de o clemență în acest sens. Să se reducă la 5,3 lei-5 lei, față de 8,3 lei cât este acum", a precizat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Rămâne de văzut dacă propunerea făcută de autoritățile județene va fi acceptată de minister. O altă propunere care a plecat de la Botoșani este și scutirea unităților de învățământ de plata taxei de salubritate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Titularizare 2017: Note micşorate la Botoşani după depunerea contestaţiilor!

astăzi, 08:22
293

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani la nivelul judeţului au fost depuse 81 de contestaţii. 78 de note au fost modificate după aceste contestaţii, din care 28 de ...

Salarii de bază consistente pentru angajaţii Consiliului Judeţean. Cine are cea mai mare leafă! DOCUMENT

astăzi, 07:54
675

Noile salarii de bază ale funcționarilor publici din Consiliul Județean Botoşani și ale personalului contractual din cadrul instituției vor fi aprobate de consilierii județeni în ședinț...

Indemnizații mai mari pentru consilierii locali din Botoșani

Marţi, 25 Iulie 2017
701

Consilierii locali din municipiul Botoșani vor avea indemnizații lunare mai mari pentru participarea la ședințele Consiliului Municipal.Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 31 iu...