Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor. Este vorba de taxa percepută celor care locuiesc în orașele care au arondate și localități rurale. 

Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

La începutul acestui an, în cadrul unei ședințe a Ecoproces unul dintre cei mai vocali aleși locali a fost Relu Târzioru, primarul orașului Săveni.

Potrivit edilului, locuitorii din Săveni plătesc pentru gunoi 8,3 lei pe lună, în condițiile în care până acum plăteau 72 de lei pe întreg anul. El este extrem de nemulțumit că se fac diferențe mari între orașele mici și comune, unde taxa este de doar 2,4 lei.

Aceste nemulțumiri i-au determinat pe șefii Consiliului Județean să facă o propunere la Ministerului Mediului pentru reducerea taxei de salubritate, propunerea fiind înaintată la finele săptămânii, când vicepreședintele Dorin Birta s-a deplasat la București.

"Cum s-a mai discutat este făcut un memoriu prin care s-a cerut reducerea taxei la orașele care au în componență și sate. Ținând cont că în mediul rural taxa este de 2,4 lei, cred că ar trebui să beneficieze și orașele de o clemență în acest sens. Să se reducă la 5,3 lei-5 lei, față de 8,3 lei cât este acum", a precizat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Rămâne de văzut dacă propunerea făcută de autoritățile județene va fi acceptată de minister. O altă propunere care a plecat de la Botoșani este și scutirea unităților de învățământ de plata taxei de salubritate. 

 

 

Spune-ne opinia ta