Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor. Este vorba de taxa percepută celor care locuiesc în orașele care au arondate și localități rurale. 

Gunoi mai ieftin cerut pentru o parte dintre cetățenii din județul Botoșani

La începutul acestui an, în cadrul unei ședințe a Ecoproces unul dintre cei mai vocali aleși locali a fost Relu Târzioru, primarul orașului Săveni.

Potrivit edilului, locuitorii din Săveni plătesc pentru gunoi 8,3 lei pe lună, în condițiile în care până acum plăteau 72 de lei pe întreg anul. El este extrem de nemulțumit că se fac diferențe mari între orașele mici și comune, unde taxa este de doar 2,4 lei.

Aceste nemulțumiri i-au determinat pe șefii Consiliului Județean să facă o propunere la Ministerului Mediului pentru reducerea taxei de salubritate, propunerea fiind înaintată la finele săptămânii, când vicepreședintele Dorin Birta s-a deplasat la București.

"Cum s-a mai discutat este făcut un memoriu prin care s-a cerut reducerea taxei la orașele care au în componență și sate. Ținând cont că în mediul rural taxa este de 2,4 lei, cred că ar trebui să beneficieze și orașele de o clemență în acest sens. Să se reducă la 5,3 lei-5 lei, față de 8,3 lei cât este acum", a precizat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Rămâne de văzut dacă propunerea făcută de autoritățile județene va fi acceptată de minister. O altă propunere care a plecat de la Botoșani este și scutirea unităților de învățământ de plata taxei de salubritate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
3618

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1415

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1092

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...