Drumurile sătești din Mitoc sunt modernizate cu bani de la PNDL

Drumurile sătești din Mitoc sunt modernizate cu bani de la PNDL

Modernizarea prin asfaltare a drumurilor sătești din comuna Mitoc este un proiect în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2.

În acest moment, lucrările sunt finalizate într-o proporție de 50 la sută, după cum ne-a declarat primarul comunei, Sorin Galiț, constructorul preferând să sisteze lucrările pe perioada sezonului rece, urmând să revină în forță în primăvară.

“Lucrările au demarat anul trecut și până în prezent s-a amenajat terasamentul, turnat balastul și piatra, urmând să fie turnat și stratul de 6 centimetri de binder. Este vorba de 16 drumuri sătești, unul singur fiind pe raza satului Horia spre biserică, restul fiind la nivelul Mitocului. De comun acord cu constructorul am convenit să sistăm lucrările în această perioadă. Am zis mai bine să așteptăm până în primăvară decât să facem o lucrare de mântuială pe vreme neprielnică”, a declarat primarul Sorin Galiț.

Costurile întregului proiect se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei, lungimea drumurilor asfaltate fiind de 4,6 kilometri. Cel mai probabil, în primăvară se va face recepția, autoritățile locale așteptând pe final de an și o decontare de la minister pentru plata constructorului, în sumă de aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

 

Spune-ne opinia ta