Directorul general al Urban Serv contraatacă: Cere demisia directorului adjunct! "Dumnealui îi ameninţă pe toţi"

Conflictul existent la nivelul conducerii societăţii Urban Serv este departe de a se stinge şi capătă noi proporţii. După acuzaţiile lansate de directorul adjunct Cezar Nicuţă la adresa directorului general, a venit rândul lui Simion Drelciuc să contratace.

Directorul general al Urban Serv contraatacă: Cere demisia directorului adjunct! "Dumnealui îi ameninţă pe toţi"

În cadrul unei conferinţe de presă, Simion Drelciuc,  a prezentat o serie de informaţii privitor la unele cheltuieli şi achiziţii care s-au făcut la nivelul unităţii pe care o conduce, spunând că are acoperire legală pentru toate măsurile întreprinse care au implicat resurse financiare.

Directorul general al Urban Serv recunoaşte că au fost descoperite o serie de neconcordanţe în ceea ce priveşte unele cheltuieli de personal, dar spune că au fost erori de interpretare sau de formă, care s-au remediat de îndată ce au fost cunoscute.  

“Cu privire la anumite fapte, chiar aşa declară “descoperite în urma cercetărilor personale”, de unde se deduce că a făcut cercetări personale, dar nu ştiu în ce postură, de director adjunct, de administrator, pentru că nu a avut împuternicire nici din partea directorului general, nici a Consiliului de Administraţie. Noi avem acoperire legală pentru toate achiziţiile făcute. La cheltuielile salariale într-adevăr s-a constatat că s-a acordat dintr-o eroare un spor la unul din salariaţii societăţii dar este o eroare administrativă care în momentul în care mi s-a adus la cunoştinţă am dispus măsurile legale, am stabilit comisia care a stabilit suma încasată necuvenit şi căile de recuperare. S-au demarat toate procedurile de recuperare a sumei, este o eroare comună atât a directorului cât şi a personalului”, a declarat Simion Drelciuc.

Directorul Urban Serv susţine că activitatea din cadrul unităţii este perturbată de ceea ce se întâmplă, iar salariaţii afectaţi. Drelciuc a spus că nu cunoaşte motivul pentru care Cezar Nicuţă a lansat atacuri la adresa sa, iar dacă acesta îi râvneşte postul ar fi trebuit să vină să îi spună direct.

“Mă apropii de pensie şi dacă discutam şi venea la mine poate în vară reununţam la funcţia de conducere să trec pe o funcţie inferioară. Nu îmi dau seama de ce face toate acestea, mai ales că puteam discuta în Consiliul de Administraţie, sau direct ca şi directori. Îmi voi permite să discut cu un avocat şi să văd ce căi de răspuns pot să utilizez”, a afirmat Drelciuc.

Potrivit directorului general al Urban Serv, la ora actuală calitatea de director adjunct a lui Cezar Nicuţă este contestată de unul dintre membrii Consiliului de Administraţie, în condiţiile în care acesta a ajuns pe funcţie prin votul membrilor CA, din care şi el face parte, exercitându-şi inlcusiv Nicuţă votul pentru numirea sa ca adjunct al Urban Serv, după cum afimră directorul general.

“În acest moment domnul Nicuţă se află într-un conflict cu unul dintre membrii Consiliului de Administraţie care îi contestă modalitatea în care a fost ales ca director adjunct, respectiva modalitate a ajuns până la nivelul AGA, au cerut să se pună la dispoziţie date cu privire la modul de numire al directorului adjunct. De altfel dumnealui în toate hârtiile semnează ca director adjunct/administrator executiv. Este o situaţie permisă de lege dar imorală. Eu nu ştiu când este director adjunct şi când administrator şi mă întreb ce e mai întâi, oul sau găina? A fost numit pe funcţie de CA cu cinci voturi din cinci”, a precizat directorul general al Urban Serv.

Simion Drelciuc a depus la rândul său la Consiliul de Administraţie o solicitare prin care cere demisia directorului adjunct, Cezar Nicuţă, pentru: „Acţiunile sistematice ale directorului adjunct, uzând de dubla lui calitate, de denigrare a imaginii directorului general în faţa salariaţilor şi a societăţii prin fapte ce constituie aşa zisul abuz în funcţie atât ca director adjunct cât şi ca administrator executiv, cu implicaţii asupra activităţii societăţii şi a climatului de normalitate necesar desfăşurării activităţii".

“Când am luat la cunoştinţă despre învinuirile care  mi se aduc am depus şi eu la Consiliul de Administraţie o solicitarea în acelaşi sens. Modul de comportare al dumnealui cu salariaţii societăţii, ameninţări cu DNA şi alte instituţii ale statului, dacă nu fac nu ştiu ce… Am solicitat CA să ia măsuri, având prerogative”, a conchis Simion Drelciuc.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
270

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
17

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
370

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...