Cu un patinoar nou la Cornişa, la iarnă vom patina tot la Sala Polivalentă

Slabe şanse ca botoşănenii să se bucure, iarna aceasta, de patinoarul de la Zona de agrement Cornişa. 

Cu un patinoar nou la Cornişa, la iarnă vom patina tot la Sala Polivalentă

Deşi au fost făcute probe încă de acum câteva luni şi în urmă cu câteva zile primarul Cătălin Flutur a spus că se doreşte deschiderea patinoarului la iarnă, întrucât nici până la această oră nu a fost făcută recepţia obiectivului, conducerea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) a decis să fie amenajat patinoarul de pe esplanada Sălii Polivalente.

Patinoarul ar urma să fie deschis începând cu data de 24 noiembrie, iar costurile cu amenajarea şi întreţinerea s-ar ridica la circa 20.000 de lei.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, susţine că s-a ajuns în situaţia de a fi deschis patinoarul de la Sala Polivalentă din cauza opoziţiei cnsilierilor locali de la PSD de a-l prelua pe cel de la Cornişa.

“Din discuţiile avute cu domnul primar nu se întrevede nicio perioadă clară săptămânile acestea să se preia patinoarul de la Cornişa. Domnul Comsin Andrei, domnul Tincu, şi toţi consilierii PSD refuză să facă acest lucru şi nu putem văduvi copiii şi cei care vor să patineze de această plăcere. Se apropie vertiginos iarna şi trebuia să facem ceva în acest sens. Nu este niciun orizont clar când se preia la Cornişa, tot timpul caută pretexte, motive, şi am luat decizia să dăm drumul la Sala Polivalentă”, a precizat directorul DSPSA.

De partea cealaltă, viceprimarul Cosmin Andrei, care este şi preşedintele comisiei de recepţie a obiectivelor de la Cornişa, spune că nu poate fi dat în funcţiune noul patinoar pentru că nu s-a făcut recepţia.

“Ne dorim foarte mult să deschidem patinoarul de la Cornişa dar în acest sens trebuie finalizate lucrările pe care le au constructorii acolo şi confirmat acest lucru de către diriginţii de şantier pe care îi avem în amplasament pentru a putea face recepţia lucrărilor de la patinoar. Dacă acest lucru se va întâmpla luăm în calcul deschiderea pationarului, dar suntem în contratimp, ne luptăm cu timpul, sezonul rece se apropie şi nu ştiu dacă vom putea face în acest sezon. Ne dorim foarte mult dar sunt lucruri care nu ţin de noi. Dorim să recpţionăm patinoarul chiar şi parţial dar acest lucru trebuie confirmat de către cei care întocmesc referatele pentru a confirma finalizarea lucrărilor, documente pe care încă nu le-am primit”, a spus viceprimarul. 

 

Spune-ne opinia ta