Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Până la sfârşitul lunii octombrie, Consiliul Judeţean trebuie să-şi constituie un fond de rezervă pentru a garanta creditul accesat de Nova Apaserv în 2013 pentru cofinanţarea lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canalizare.

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016.

"Unitatea administrativ- teritorială are obligaţia să constituie fondul de risc, pentru acoperirea riscurilor financiare ce decurs din garantarea împrumuturilor contractate de operatorii economici şi serviciile publice de subordonare locală, în principal, din sumele încasate sub formă de comisioane de la beneficiarii împrumuturilor garantate. Nivelul comisionului de risc se determină de către ordonatorul principal de credite şi se aprobă de către autoritatea deliberativă", se arată în raportul Curţii de Conturi pe 2016.

Numai că, au constatat inspectorii, Consiliul Judeţean nu a constituit fondul de risc prevăzut de lege, deşi a garantat operatorul serviciului public judeţean de alimentare cu apă pentru o finanţare rambursabilă externă în valoare de 7,4 milioane de euro contractată în noiembrie 2013.

Ca atare, până la 31 octombrie, CJ trebuie să constituie acest fond de risc. Problema este că instituţia nu are suficiente fonduri pentru acest fond de risc, în condiţiile în care majorarea salariilor funcţionarilor pune suficientă presiune pe bugetul propriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1201

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5102

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1723

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...