City manager, al doilea om din municipiu, va avea un salariu lunar de 4.000 de lei

City manager, al doilea om din municipiu, va avea un salariu lunar de 4.000 de lei
Propunere validata, dar controversata! Primarul municipiului Botosani a supus astazi Consiliului Local, spre aprobare, proiectul care prevedea infiintarea unui post de administrator al orasului, functie ce poarta si denumirea de city manager. Propunerea a fost validata, chiar daca nu au lipsit criticile si controversele, cu 14 voturi pentru si 8 impotriva.

Pentru ca multi dintre consilieri au avut temeri cu privire la infiintarea acestui post, una dintre acestea vizand si faptul ca administratorul orasului ar avea putere ierarhica asupra celor doi viceprimari, Catalin Flutur a explicat ca notiunea de city manager este obisnuita in administratiile europene, in ultimii ani chiar si in tara.

Primarul a justificat necesitatea acestui post specificand ca rolul acestuia este mai ales cel de a asigura continuitatea administrativa in lipsa primarilor, in special in anii electorali.

Cand se alege un nou primar, este nevoie de mai mult de un an pana cand noul edil sa se familiarizeze cu toate problemele municipiului, a declarat Catalin Flutur.

La replica lui Florin Egner, care a avertizat ca exista riscul ca acest administrator sa devina omul primarului, fiind al doilea ca importanta in municipiu, Catalin Flutur a precizat ca angajarea se face conform legislatiei in vigoare, prin concurs. Ceea ce nu l-a impedicat pe consilierul Gheorghe Vazdoaga sa declare ca, din cele reiesite din proiectul prezentat astazi, viitorul city manager pare sa fie aiba calitatile unui robot.

Mai ramane sa vedem persoana care va ocupa acest post, pe care unii dintre noi o stiu deja, a spus Vazdoaga, refuzand insa sa ofere vreun nume.

Administratorul municipiului va avea un salariu lunar cuprins intre 30 si 40 de milioane de lei. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

astăzi, 21:01
670

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

astăzi, 19:15
1266

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...

Liberalii botoşăneni organizează un protest în faţa Prefecturii

astăzi, 18:18
657

Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani va organiza, luni, un protest în faţa Palatului Administrativ, acţiunea fiind îndreptată împotriva Guvernului PSD-ALDE."Luni, 20 ...