Banii primiți de Consiliul Județean pentru calamități nu pot fi folosiți. Solicitare făcută la Guvern

Banii primiți de Consiliul Județean pentru calamități nu pot fi folosiți. Solicitare făcută la Guvern

Consiliul Județean a primit în luna decembrie bani de la Guvern pentru refacerea drumurilor care au fost afectate în cursul anului 2016 de calamități. Consilierii județeni au aprobat, luni, în ședință extraordinară prinderea acestor bani în bugetul județean, fiind vorba de 12,3 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, susține însă că acești bani nu vor fi folosiți pentru destinația pentru care au venit, întrucât la nivelul județului au fost făcute intervenții din fondurile de întreținere pentru drumurile județene, înainte de a fi făcute aceste alocări.

Pentru a nu fie pierdută suma, autoritățile județene vor solicita Guvernului să poată folosi acești bani pentru turnarea de covoare asfaltice pe drumurile județene. 

"Nu avem cum să cheltuim acești bani deocamdată. Va trebui să facem o intervenție la Guvern să ni-i mute pe altă poziție, să îi putem pune la dezvoltare, să vedem dacă se poate. La calamități s-a mai intervenit între timp că nu știam dacă se aprobă sau nu sumele. Mai avem suma de 6,3 milioane de lei pe care trebuie să o cheltuim, sunt contestații la licitație și după ce se adjudecă trecem la treabă. Dacă aprobă să treacă cei 12,3 milioane pe dezvoltare ar fi minunat. Pentru drumuri județene vrem, să prindem pe programul de anul acesta covoare asfaltice", a precizat președintele Consiliului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
254

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
655

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
673

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...