Ziua Porților Deschise la ISU Botoșani, de Ziua Internațională a Educației

Ziua Porților Deschise la ISU Botoșani, de Ziua Internațională a Educației

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani organizează pe 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educației, Ziua Porţilor Deschise la subunităţile din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti, Truşeşti, Darabani și Flămânzi.

Astfel, între orele 10.00 – 14.00, copiii pot veni în vizită la pompieri, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice. Salvatorii botoșăneni le vor dezvălui secretele meseriei de pompier, atât teoretic, cât şi practic. Elevii vor avea prilejul să vadă autospecialele de intervenţie, echipamentele şi autospecialele de descarcerare şi vor afla cum funcţionează acestea. Totodată, ei vor asista la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare.

Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire îi vor învăţa pe musafiri cum să prevină sau cum să se comporte în caz de incendiu sau cutremur, prezentându-le totodată materiale de informare preventivă din campaniilor derulate la nivel naţional F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!” şi „Nu tremur la cutremur”.

Vizitele din această zi se înscriu în activităţile de informare preventivă, derulate de I.S.U. Botoşani, având ca grup ţintă copiii, în vederea dezvoltării de către aceştia a unui comportament preventiv.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...