Volanul şi alcoolul, cea mai periculoasă combinaţie a şoferilor!
BOTOSANI

Volanul şi alcoolul, cea mai periculoasă combinaţie a şoferilor!
Oricâte acţiuni de prevenire ar organiza Poliţia, oricâte accidente cauzate de consumul de alcool la volan s-ar întâmpla, mulţi botoşăneni vor ignora toate aceste exemple negative şi vor continua să şofeze băuţi.

Numai în ultimele zile, patru botoşăneni s-au ales cu dosare penale din această cauză, însă se poate vorbi de un efect de iceberg- la cei patru prinşi, câţi alţii vor fi dat dovadă de aceeaşi inconştienţă.

Vineri la prânz, un botoşănean de 55 de ani, din municipiul Botoşani, conducea un autoturism pe strada Pacea când, la un moment dat, a pătruns pe sensul opus de circulație, izbind frontal un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat din comuna Vorniceni. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă în cazul botoşăneanului, etilotestul a indicat un rezultat de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g /l alcool pur în sânge".

Sâmbătă după-amiază, poliţiştii au oprit în trafic, în oraşul Flămânzi, un bărbat de 66 de ani, din Prisacani, care conducea un autogreder. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă poliţiştii au stabilit că acesta nu avea permisul de conducere. În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Câteva ore mai târziu, a fost oprit în trafic, pe DN 24C în localitatea Ștefănești, un autoturism înmatriculat în Italia, condus de B.C. de 69 de ani, cetățean italian. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat. În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Dorohoi, în timp ce conducea un autoturism marca pe Aleea Criva din municipiul Dorohoi, a fost implicat într-un accident de circulație, în urma căruia au fost avariate patru autoturisme. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, reultând o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge.

Poliţiştii fac un nou apel la conducătorii auto să conştientizeze riscul la care se expun în momentul în care combină volanul cu alcoolul, pentru că urmările sunt deosebit de grave, viaţa lor sau a altor participanţi la trafic fiind pusă în pericol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...