Curățenie în televiziuni. După ani de intoxicări, DISPAR cele mai nocive emisiuni!

Curățenie în televiziuni. După ani de intoxicări, DISPAR cele mai nocive emisiuni!
CNA se pregătește de schimbări importante în legislație. Membrii forului au propus, spre dezbatere publică, o serie de modificări în codul de reglementare în audiovizual, practic instrumentul folosit atunci când se analizează ce se întâmplă pe piața radio TV.

Dintre schimbări: fără momente umilitoare la TV, nici măcar sub acoperirea unui contract între posturi și "actorii" principali. Dacă se votează propunerile, odiseea TV a familiei Lis va fi istorie, poveștile intime ale Israelei, la fel, iar persoane ca Ioana Tufaru vor fi protejate de expunerea pentru rating.

Paginademedia.ro a vorbit cu Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și inițiat parte din aceste schimbări.

"Eu am simțit de anul trecut nevoia (de modificare a codului - n.r.). Pentru că, din păcate, atâta timp cât legea este foarte veche și este total anacronică față de ce se întâmplă acum în televiziune, nici codul nu ține pasul cu schimbările editoriale din televiziuni. De când am intrat în CNA am constata tot felul de portițe prin care televiziunile reușeau să se strecoare".

Despre ce "portițe" este vorba? Cazul Ioana Tufeanu și ceara din urechi, când Antena 1 s-a "apărat" că avea contract semnat cu Ioana Tufeanu, care i-au permis să o umilească, vazul fetei violate de la Vaslui, care a apărut în emisiunea La Măruță.
CNA nu a putut să-i amendeze pentru că avea acord semnat cu aceasta. Acestea au fost două cazuri celebre, însă periodic CNA s-a lovit de situații în care nu aveau legislație aplicabilă.

Radu Hejeu a detaliat schimbările de cod propuse de CNA. Acestea sunt postate și pe site-ul cna.ro, spre dezbatere publică.  
Află care sunt cele mai importante schimbări!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
16

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
102

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
81

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...