VIVAT VESELIA pregateste un ambitios proiect de Craciun

VIVAT VESELIA pregateste un ambitios proiect de Craciun
In cadrul Asociatiei Culturale Vivat Veselia, condusa de profesor Cristina Rosu, de la Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani, activeaza un grup de 20 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani, care sub indrumarea profesorilor de canto, coregrafie si arta dramatica organizeaza diferite spectacole si alte manifestari artistice.

Activitatea grupului a inceput in anul 2005, cu un spectacol de caritate organizat in preajma sarbatorilor de Craciun. De atunci au mai avut loc un numar de 15 spectacole, cu tematici diverse:

-1 martie (Martisoare Muzicale)

-8 martie (Iti multumesc, maicuta mea)

-sarbatorile Pascale (Ecouri Pascale)

-zilele orasului Botosani (Trandafiri de la Moldova)

-Craciun (Colinde pentru Mos Craciun, In seara de Mos Ajun), dar si spectacole pe stiluri si epoci diferite (spectacol etno, spectacol latino, spectacol retro).

Sunt deja o traditie spectacolele organizate in aer liber cu ocazia zilei de 1 iunie. O parte din aceste spectacole au fost filmate si difuzate pe posturi nationale de televiziune (TVRM, B1TV), dar si pe posturile TV locale.

In decembrie 2007, grupul Vivat Veselia a lansat primul CD cu piese de iarna, intitulat In seara de Mos Ajun.

 

Evenimentul cel mai important organizat de Asociatie s-a desfasurat in perioada 1-2 mai 2008, in Sala Mare de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. Acesta a fost un festival-concurs de frumusete, spontaneitate si aptitudini artistice pentru copii, intitulat Mini Miss & Mini Mister Botosani 2008.

Concursul s-a desfasurat sub egida Fundatiei Organizatia Miss Romania Bucuresti, reprezentata prin presedinte Gavrila Inoan si director Irina Haidet. Copiii castigatori ai sectiunilor pe varste au primit dreptul de participare fara preselectie la finala concursului national Mini Miss & Mini Mister Romania 2009.

Prestatia deosebita a copiilor a determinat selectarea de catre Fundatia Organizatia Miss Romania si a altor participanti in finala concursului Mini Miss & Mini Mister Romania 2009, care va avea loc in luna ianuarie, 2009.

Cele mai recente manifestari ale Grupului Vivat Veselia sunt spectacolul Din cufarul cu amintiri, prezentat in data de 12 octombrie pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Nicolae Iorga, dar si prezenta muzicala la deschiderea Salii Polivalente Elisabeta Lipa, din data de 26 octombrie.

 

Copiii de la Grupul Vivat Veselia participa in prezent la cursuri de canto, dans si miscare scenica si arta dramatica, pregatind deja spectacolul de Craciun. Noutatea acestui an scolar este reprezentata de demararea cursurilor de miscare scenica si arta dramatica pentru copii, pe care Asociatia Culturala Vivat Veselia le desfasoara in colaborare cu Teatrul Mihai Eminescu si Casa de Cultura a Sindicatelor Nicolae Iorga.

Cursul se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 16 ani, acestia fiind initiati de doamna Cristina Ciofu si domnul Sorin Ciofu, ambii actori ai Teatrului Mihai Eminescu.

In prezent, copiii din Grupul Vivat Veselia se pregatesc intens pentru realizarea spectacolului de Craciun care in acest an va avea loc in data de 14 decembrie, si care aduce ca element inedit implicarea copiilor atat ca interpreti vocali, cat si ca mici actori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
74

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
55

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
156

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...