Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
NEWS ALERT

Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
Un viceprimar din judeţul Botoşani abia şi-a reînnoit mandatul, ulterior alegerilor locale, că acum riscă să fie obligat să renunţe la funcţie la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Mai exact, ANI a solicitat instituțiilor competente- Instituția Prefectului sau consiliilor județene sau locale- revocarea din funcție a șapte persoane care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleși locali (2016-2020), deși potrivit legii aceștia se aflau sub interdicția de a ocupa o funcție publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităților sau al conflictelor de interese.

"Într-un singur caz, cel al lui Scutariu Sorin, Viceprimar al Comunei Mitoc, pentru care Agentia Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, contrar dispozițiilor legale în vigoare invocate în solicitările Agenției, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocãrii din funcția de viceprimar, în ședinta din data de 15 septembrie 2016", arată reprezentanţii ANI.

Ca atare, susţin aceştia, instituţia va depune toate diligențele necesare pentru punerea în aplicare a sancțiunilor disciplinare, conform competențelor legale.

Fost consilier local în perioads 2008- 2012 şi fost primar în mandatul 2012- 2016, Sorin Scutariu susţine însă că revocarea sa din funcţie este prerogativa exclusivă a Consiliului Local Mitoc. "CL nu are treabă cu primarul, iar eu nu mai sunt primar. Acum sunt viceprimar, respectiv consilier local. A să am o interdicţie, trebuia să am o hotărâre de undeva, prin care să mi se interzică să ocup o funcţie timp de trei ani, iar în acest caz forul decizional este CL. Daă CL nu dă o hotărâre prin care să-mi înceteze mandatul, nu încetează", susţine viceprimarul Scutariu.

Amănunte despre situaţia lui Sorin Scutariu găsiţi aici:

Primarul din Mitoc si un consilier local, cercetati de ANI! Vezi de ce 
Încă un primar din Botoşani, la un pas de a pierde bătălia cu ANI! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşănean căutat de poliţie, după ce a dispărut de acasă!

astăzi, 11:34
122

Un bărbat care locuieşte în municipiul Botoşani este de negăsit de mai bine de două săptămâni, familia anunţând dispariţia sa la poliţie.Constantin Baciu, în v&ac...

S-a dat startul lucrărilor la noul spital din municipiul Botoşani - FOTO

astăzi, 11:15
204

Luni s-a dat, oficial, startul construcției noului spital din municipiul Botoşani, constructorul, societatea Victor Construct, demarând lucrările de amplasare a şantierului din curtea Spital...

A ajuns cu mașina în copaci!

astăzi, 10:37
206

Duminică, un bărbat de 26 de ani, din localitatea Şendriceni, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe drumul comunal DC 76 B, de pe raza localităţii Pădureni, pierde controlul asupra dir...