Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
NEWS ALERT

Viceprimar "pe făraş", la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate!
Un viceprimar din judeţul Botoşani abia şi-a reînnoit mandatul, ulterior alegerilor locale, că acum riscă să fie obligat să renunţe la funcţie la cererea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Mai exact, ANI a solicitat instituțiilor competente- Instituția Prefectului sau consiliilor județene sau locale- revocarea din funcție a șapte persoane care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleși locali (2016-2020), deși potrivit legii aceștia se aflau sub interdicția de a ocupa o funcție publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităților sau al conflictelor de interese.

"Într-un singur caz, cel al lui Scutariu Sorin, Viceprimar al Comunei Mitoc, pentru care Agentia Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, contrar dispozițiilor legale în vigoare invocate în solicitările Agenției, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocãrii din funcția de viceprimar, în ședinta din data de 15 septembrie 2016", arată reprezentanţii ANI.

Ca atare, susţin aceştia, instituţia va depune toate diligențele necesare pentru punerea în aplicare a sancțiunilor disciplinare, conform competențelor legale.

Fost consilier local în perioads 2008- 2012 şi fost primar în mandatul 2012- 2016, Sorin Scutariu susţine însă că revocarea sa din funcţie este prerogativa exclusivă a Consiliului Local Mitoc. "CL nu are treabă cu primarul, iar eu nu mai sunt primar. Acum sunt viceprimar, respectiv consilier local. A să am o interdicţie, trebuia să am o hotărâre de undeva, prin care să mi se interzică să ocup o funcţie timp de trei ani, iar în acest caz forul decizional este CL. Daă CL nu dă o hotărâre prin care să-mi înceteze mandatul, nu încetează", susţine viceprimarul Scutariu.

Amănunte despre situaţia lui Sorin Scutariu găsiţi aici:

Primarul din Mitoc si un consilier local, cercetati de ANI! Vezi de ce 
Încă un primar din Botoşani, la un pas de a pierde bătălia cu ANI! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoşani livrează computere Ministerului Apărării

astăzi, 10:40
352

Maguay Computers SRL, Q'Net International și Elsaco Solutions vor furniza Ministerului Apărării 20.640 de calculatoare (stații de lucru) și 3.700 de laptopuri pentru 63,9 milioane de lei, fă...

Botoșăneancă de 40 de ani, moartă din cauza gripei!

astăzi, 10:15
738

Femeia, din mediul rural, a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, în stare gravă, fiind internată inițial în cadrul Secției Boli Contagioase, ulterior fiind transf...

"Uniţi în cuget şi-n simţiri"

astăzi, 10:01
44

Celebrarea Centenarului Unirii debutează şi la Filiala  nr. 2 Griviţa a Bibliotecii Judetene, cu o suită de activităţi organizate în perioada 22- 31 ianuarie și grupate sub gene...