Primarul din Mitoc si un consilier local, cercetati de ANI! Vezi de ce

Primarul din Mitoc si un consilier local, cercetati de ANI! Vezi de ce
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, precum și încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, de către doi consilieri locali botosaneni.

Primul este SCUTARIU SORIN, care în calitate de primar si consilier local în cadrul C.L. al Comunei Mitoc, Jud. Botoşani, a participat la vot în şedinţa consiliului în care s-a aprobat proiectul privind concesionarea păşunilor aflate în proprietatea comunei, a depus în nume personal dosarul de participare la licitaţia deschisă pentru obţinerea prin concesionare a unei părţi din teren cu scopul păşunării animalelor pe care le deţine şi a încheiat cu primăria, în urma acestei licitații, un contract de concesiune a unui teren în suprafaţă de 560 ha, cu destinația păşunat, aflat în domeniul privat al Comunei Mitoc, cât şi un contract de păşunat având ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă 9,15 ha, aflat în proprietatea concedentului.

Cel de-al doilea consilier cercetate este SIMINIC IULIAN, care  în calitate de consilier local tot în cadrul C.L. al Comunei Mitoc, Jud. Botoşani, a participat la vot în şedinţa consiliului în care s-a aprobat proiectul privind concesionarea păşunilor aparţinând domeniului privat al Comunei Mitoc, a participat în calitate de candidat persoană fizică la licitaţia deschisă organizată de primărie, și a încheiat cu primăria, în urma acestei licitații, un contract de concesiune şi un contract de păşunat, obiectul contractelor fiind exploatarea terenului în suprafaţă de 8.70 ha, aflat în proprietatea Comunei Mitoc, având ca scop păşunatul, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Astfel, potrivit ANI, cei doi consilieri locali au încălcat dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local [...].

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

SIMINIC IULIAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
31

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
402

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
194

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...