Viață de cerșetor, la Botoșani: 100 de lei în două ore și mâncare de la catering

Viață de cerșetor, la Botoșani: 100 de lei în două ore și mâncare de la catering
Polițiștii locali au început o adevărată vănătoare de cerșetori pe străzile din municipiul Botoșani. Primarul Cătălin Flutur își dorește ca acest fenomen să fie eradicat, motiv pentru care a dat dispoziție ca polițiștii locali să intensifice acțiunile pe această linie.

În doar câteva zile au fost identificate zeci de persoane care apelau la mila trecătorilor mimând probleme de sănătate sau handicap, dar folosindu-se și de prunci pe care îi țineau ore în șir în căldură.

"Multe dintre persoanele depistate că practicau cerșetoria sunt apte de muncă. Într-un mod cu totul aparte, dar și violent, apelau la mila publicului invocând anumite probleme de sănătate, handicap, și profitând de naivitatea unor persoane obțineau sume pe care noi le-am identifcat ca fiind și de 100 de lei în numai două ore. Problema este mult mai gravă dat fiind faptul că folosesc pentru obținerea sumelor copii cu vârste de 11 luni, de 7 luni, de un an, îi țin în soare", a spus Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.

Mai grav este însă faptul că mulți dintre cerșetorii care cer un ban pentru un colț de pâine nu folosesc sumele obținute pentru a-și îmbunătăți existența.

"Sumele sunt ulterior folosite pentru consum de băuturi alcoolice și în alte scopuri decât cel de a-și îmbunătăți stilul de viață. Întrebând dacă au nevoie de mâncare sau adăpost au spus că nu au nevoie, ei merg la poarta cimitirului la prânz unde li se aduce masa prin catering și au și un pahar de băutură și o duc bine. Sunt sume pe care nimeni nu le impozitează, pe care numai ei știu la cel le folosesc", a precizat directorul Poliției Locale.

Zilele trecute a fost depistat pe străzile din Botoșani un bărbat care cerșea pentru a face rost de bani să plece în străinătate pentru a se ocupa tot de cerșetorie.

Cerșetorii sunt amendați de polițiștii locali, iar în cazul în care se folosesc și de copii este sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
45

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
66

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
577

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...