Vesti rele si pentru angajatii de la Mavromati!

Vesti rele si pentru angajatii de la Mavromati!

 Cornel Enache - Manager Spitalul Judetean Mavromati  Stiri Botosani

Pentru reducerea cheltuielilor la Spitalul Judetean este luata in calcul si reducerea personalului.

Conducerea Spitalului Judetean “Mavromati are trei solutii pentru ca unitatea sanitara sa treaca cu bine peste situatia financiara critica. Potrivit directorului Cornel Enache, o prima solutie ar fi sa fi redus personalul cu pana la 20%, apoi selectionarea atenta a cazurilor de internare si reducerea cheltuielilor material.

“Procentul de salarizare este suma globala  finantata a spitalului de 84 pana 86%, variabil de la luna la luna. O solutie pentru a iesi din acesta situatie financiara critica, ar fi sa reducem personalul, cei care nu-si gasesc locul trebuie sa faca un pas inapoi, a doua solutie ar fi sa fie limitate si bine selectionate cazurile de internare, ca acest spital sa-si intre in drepturle lui, sa fie un spital de urgente, si reducerea risipei cheltuielilor materiale. Daca reducem cu 20% personalul, il redistribuim in alte domenii de activitate, a declarat medicul Cornel Enache, directorul Spitalului Judetean Mavromati.

Daca ar fi sa ia in calcul acea varianta, de reducerea personalului cu pana la 20%, Cornel Enache, spune ca selectia ar fi dupa principiul: ultimul venit, primul plecat, iar primul sector de unde se vor face restructuarile va fi cel administrative.

“Ceva sigur se va intampla, pentru ca efortul salarial al spitalului este foarte mare, si nu stiu cum se poate rezolva altfel. Si in privat, dar si la buget s-a redus lcurile de munca, credeti ca va scapa domeniul sanitar nerestructurat? tare ma tem ca nu. Daca se va incepe vreo restructura cu siguranta se va incepe cu personalul administrativ. La 765 de paturi cate are Spitalul Judetean, nu ar trebui sa fie 1.500 de angajati, cati sunt in prezent, ci undeva la 1000 de salariati , a adaugat managerul Spitalului Judetean.

 

Cum comentezi?



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...