Motiunea PNL-UDMR n-a daramat guvernul Boc. Replici dure in Parlament

Motiunea PNL-UDMR n-a daramat guvernul Boc. Replici dure in Parlament
UPDATE - Mult zgomot pentru nimic, joi in Parlament, la dezbaterea motiunii de cenzura la adresa guvernului Boc, initiata de PNL si UDMR. Dezbaterea s-a transformat intr-o lupta a declaratiilor. Supusa la vot, motiunea a picat.

PSD si PDL au facut front comun pentru ca Executivul sa nu fie demis.

Premierul Emil Boc le-a spus celor din opozitie ca motiunea de cenzura este una demagogica, iar criticile ar trebui asumate chiar de fostul sef al Guvernului, Calin Popescu Tariceanu.

Dincolo de schimbul de replici, membrii Guvernului au venit la sedinta foarte relaxati, semn ca pentru Executiv nu a fost mare pericol.

Ca sa nu existe totusi suspiciuni nici in PSD, nici in PDL, democrat-liberalii au decis ca ar fi cel mai bine sa voteze la vedere. Asta in timp ce social-democratii sau cel putin cei mai multi dintre ei au raspuns prezent la strigarea catalogului, dar nu au votat deloc.

La final, motiunea de cenzura a fost respinsa, dar legea salarizarii unice nu va merge la Presedintie pentru promulgare. Liberalii au anuntat ca vor sesiza Curtea Constitutionala si in acest caz.

Neincrezatori, democrat-liberalii s-au interesat direct de la sursa cine si cum voteaza in randul colegilor de alianta de la PSD. Trei dintre deputatii social democrati, sindicalisti, au fost de acord ca guvernul ar trebui sa plece acasa.

Respingerea motiunii a venit dupa patru ore de dezbateri si replici taioase intre putere si opozitie. Cel care a deschis "balul" a fost Crin Antonescu. In ajutorul lui a sarit si fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
21

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
67

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
56

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...