Un poliţist de frontieră botosanean a refuzat mita unui sucevean

Un poliţist de frontieră botosanean a refuzat mita unui sucevean
Vineri, 7 august, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani au fost sesizaţi de către poliţiştii de frontieră botoşăneni despre faptul că un cetăţean român a încercat să mituiască un poliţist de frontieră. Cetăţeanul român s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită.

În data de 7 august a.c., în jurul orei 08:00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti a oprit în trafic, în zona localităţii Truşeşti, un autoturism marca MAN, condus de către Florin M., cetăţean român din judeţul Suceava, care transporta lemne.

La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră, documentele prezentate de sucevean au trezit suspiciuni deoarece aveau modificări ale datei făcute cu pix de altă culoare, motiv pentru care maşina a fost condusă la sediul S.P.F. Româneşti al IJPF Botoşani, pentru efectuarea unor verificări aşa cum prevede legea în asemenea situaţii.

Pe durata cercetărilor desfăşurate la sediul SPF Româneşti, Florin M., conducătorul autovehiculului, a încercat, în repetate rânduri, în prezenţa unui martor, să convingă un ofiţer de la SPF Româneşti să accepte suma de 200 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a sesizat Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani.

La S.P.F. Româneşti s-au prezentat ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, care, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, au întocmit dosar penal pe numele cetăţeanului român Florin M. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 Cod Penal cu aplicarea art. 7 alin 2 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

De asemenea, suceveanul s-a ales şi cu dosar penal întocmit de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 290 şi 291 C.P., dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Cetăţeanul român este cercetat în stare de libertate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
11

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
140

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
106

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...